Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ázsiai BL: Iniesta nélkül vérzett el a Vissel Kobe – videóval

A Katarban rendezendő AFC Ázsiai Bajnokok Ligája sorozatban továbbra is zajlanak az egyenes kieséses szakasz mérkőzései, a vasárnapi napon Távol-keleti ág elődöntőjét rendezték meg…

A Vissel Kobe csapata a negyeddöntőből büntetőkkel jutott tovább, majd legnagyobb sztárja, Andrés Iniesta nélkül hosszabbításban 2-1-es vereséget szenvedett az Ulsan Hyundai ellen. Már a kevés helyzetet és gólt sem hozó első játékrészben is a koreai együttes játszott fölényben, ennek ellenére a térfélcsere után nem sokkal a sorozatban első gólját szerző Hotaru Yamaguchi jóvoltából a Kobe került lépéselőnybe. Az Ulsan fokozatosan egyre inkább átvette az irányítást, de sokáig úgy tűnt, hogy a Kobe meg fogja nyerni a mérkőzést, ráadásul negyedórával a rendes játékidő vége előtt Sasaki a második góljukat is megszerezte, melyet végül a videóbíró érvénytelenített. Öt perccel később a korábban már két meccsen is duplázó csereember, Bjorn Johnsen találatával kiegyenlített az Ulsan, és a finisben több lehetősége is volt a meccs eldöntésére. A hosszabbítás kétszer 15 perc alatt sokáig nem született döntés, azonban végül a fölényben játszó Ulsan a finisben büntetőhöz jutott, melyet a brazil Junior Negao értékesített, és döntőbe lőtte csapatát.

A volt Barca-játékos Thomas Vermaelen végig játszotta a találkozót, és Iniestának fizikai állapota alapján minden esélye meg lett volna rá, hogy a jövő hétvégi fináléban pályára lépjen, ám csapata nem jutott be a döntőben.

Ulsan Hyundai – Vissel Kobe 2-1 (0-0, 1-1, 1-1) – hosszabbítás után
Gólszerzők: Johnsen (81.), Junior Negao (118. – büntetőből), ill. Yamaguchi (52.)

 

A negyeddöntők eredményei:

Al Ahli – Al Nasr Riyadh 0-2
Persepolis – Pakhtakor 2-0
Ulsan Hyundai – Beijing Gouan 2-0
Vissel Kobe – Suwon 1-1 – büntetőkkel: 7-6

Az elődöntők eredménye:

Al Nasr Riyadh – Persepolis 1-1 – büntetőkkel: 3-5
Ulsan Hyundai – Vissel Kobe 2-1 – hosszabbítás után

A döntő párosításai:

Persepolis – Ulsan Hyundai december 19.