Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: nyert a PSG, hazai pályán szenvedett csúfos vereséget a Monaco – eredmények

Ahogy a többi topbajnokságban, úgy a francia élvonalban is rendeztek hétközi fordulót, ahol szerda késő este lépett pályára a PSG, a Monaco, a Lyon és a Marseille is.

A PSG az elmúlt hétvégén elszenvedett Lyon elleni vereséget igyekezett javítani és feledtetni a szurkolókkal, ami össze is jött a nehézkes kezdés után. Az első találatot Mbappé szerezte büntetőből, ezt megelőzően a vendégektől kiállították Gravillont, így sima volt a győzelemhez vezeti út a hazaiak előtt. A párizsiak végül 2-0-ra nyertek, a második találatot a fiatal olasz csatár, Moise Kean szerezte.

PSG – Lorient 2-0 (0-0)
Játékvezető: J. Hamel, Helyszín: Parc des Princes (Párizs)
Gólszerzők: K. Mbappé (51. – büntetőből), M. Kean (61.) ill. –
Kiállítva:
A. Gravillon (49.)

A Lyon az elmúlt fordulóban legyőzte idegenben a PSG csapatát, ennek következtében azt várta mindenki, hogy a Brest együttesét könnyed szerrel győzik le. Azonban rotált Garcia mester a csapatán, ami meg is látszódott, ugyanis hiába a rengeteg próbálkozás, a befejezésnél rendre gondok támadtak. A francia tréner a második félidő elején így hármascserét hajtott végre, beállt Depay is, majd a holland csatár negyedóra elteltével büntetőből be is talált. A találkozó hajrájában egy másik csereember, Cornet pedig meg is szerezhette volna csapata számára a három pontot, viszont góljára volt válasza a Brestnek az utolsó utáni pillanatokban, ugyanis büntetőt kaptak, amit végül sikerült is értékesíteni.

Lyon – Brest 2-2 (0-1)
Játékvezető: J. Brisard, Helyszín: Parc Olympique Lyonnais (Lyon)
Gólszerzők: M. Depay (69. – büntetőből) ill. A. Lopes (39. – öngól)
Kiállítva: P. Lasne (74.)

A Monaco nagy pofonba szaladt bele hazai pályán. Már az első percben vezetést szereztek a vendégek Sylla révén, majd Disasit a 23. minutumban kiállították, így emberhátrányba is kerültek a hercegségiek, ami meg is pecsételte a sorsukat, ennek következtében sima vereséget szenvedtek.

Monaco – Lens 0-3 (0-3)
Játékvezető: F. Schneider, Helyszín: Stade Louis II (Monaco)
Gólszerzők:ill. I. Sylla (1.), B. Banza (33.), G. Kakuta (39.)
Kiállítva: A. Disasi (23.)

A Marseille több, mint egy félidőt emberhátrányban játszottak Gueye kiállítása végett, és az akkor pont a középpályás révén megszerzett vezetést nem sikerült megtartani, sőt, ki is kaptak Villas-Boasék. Ennek következtében fontos pontokat hullajtottak el, de még így is a tabella élére ugorhatnak amennyiben elmaradt két találkozójukat megtudják nyerni.

Rennes – Marseille 2-1 (0-1)
Játékvezető: C. Turpin, Helyszín: Stade de la Route de Lorient (Rennes)
Gólszerzők: H. Traoré (63.) A.Hunou (83.) ill. P. Gueye (24.)
Kiállítva: P. Gueye (36.)

A 15. forduló további eredményei
Angers – Strasbourg 0-2
Dijon – Lille 0-2
Montpellier – Metz 0-2
Nimes – Nice 0-2
Reimes – Nantes 3-2
Bordeaux – St. Étienne 1-2

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye