Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: “Megmutattuk, hogy elérhetünk oda, ahová szeretnénk!”

Az FC Barcelona trénere, Ronald Koeman szerint sokat jelenthet számukra a Real Sociedad legyőzése.

A forduló előtt még listavezető baszkok, ha komoly erőkifejtésre is késztették a Barcát, Koeman csapata ha nehezen is, de begyűjtötte a három pontot, közelítve ezzel valamelyest az élbolyhoz. A holland tréner pont ezt tartotta lényegesnek meccs utáni értékelésében.

“Ezzel a hozzáállással és intenzitással bebizonyítottuk magunknak is, hogy igen is oda juthatunk, ahová igazán szeretnénk!” – Idézi az As az 57 esztendős szakembert.

“Az első félidőben azt hiszem, hogy a szezon eddigi legjobb játékát nyújtottuk. Jól birtokoltuk a labdát, szép akciókat vezettünk, amikor pedig nem volt nálunk a játékszer, akkor a kellő nyomást gyakoroltuk az ellenfélre. A második félidőben a Sociedad is változtatni tudott. Összességében nagyon jól játszottak ők is, ezért alakulhatott ki egy magas színvonalú, intenzív találkozó.” – Folytatta Koeman.

“Nem irányíthatsz 90 percen át egy találkozót sem. Képesek voltunk megszenvedni a sikerért. úgy gondolom a hozzáállásunk miatt megérdemelten nyertünk.” – Tette még hozzá Koeman, akivel a Barca feljött az ötödik helyre a táblázaton, és hátránya így már 6 pontra olvadt az egyaránt 26 egységgel az élen álló Atlético Madrid – Real Sociedad – Real Madrid hármas mögött.