Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ázsiai BL: dél-koreai csapat ült fel a kontinens trónjára – videóval

A Katarban megrendezett AFC Ázsiai Bajnokok Ligája sorozatban a szombati napon rendezték meg a finálét egy iráni és egy dél-koreai egyesület között…

A papírformának megfelelően az esélyesebb dél-koreai Ulsan Hyundai együttese nyerte meg 2-1 arányban az iráni Persepolis elleni AFC Ázsiai Bajnokok Ligája-döntőt a katari Al Wakrahban. A kiegyenlített első félidő utolsó percében a korábban az elődöntőben is eredményes Mehdi Abdi Qara juttatta vezetéshez az iráni együttest, ám még a szünet előtt a Vissel Kobe ellen győztes gólt jegyző brazil Junior Negao a saját kihagyott büntetője utáni kipattanó értékesítésével egyenlíteni tudott. Nem sokkal a második félidő megkezdését követően az Ulsan ismét tizenegyeshez jutott, Negao pedig ezúttal nem hibázott, és átvette csapata számára a vezetést. Az irániak becsülettel próbálkoztak a végsőkig, a koreai gárda azonban kiválóan végezte az elhárítást, és egészen a lefújásig megtartotta 2-1-es előnyét. A hajrában a videóbíró egy véleményes helyzetben nem ítélt tizenegyest a Persepolis javára, így az Ulsan Hyundai lett a kontinens bajnoka.

A végső győztes története során második alkalommal nyerte meg az Ázsiai Bajnokok Ligáját, az Ulsan legutóbb 2012-ben hódította el a kontinens legjobbjának járó trófeát. Összességében koreai csapat már a 12. elsőséget zsebelte be, mellyel abszolút egyeduralkodók Ázsiában.

Persepolis (iráni) – Ulsan Hyundai (dél-koreai) 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Abdi Qara (45.), ill. Junior Negao (45+4., 55. – a másodikat büntetőből)

 

A negyeddöntők eredményei:

Al Ahli – Al Nasr Riyadh 0-2
Persepolis – Pakhtakor 2-0
Ulsan Hyundai – Beijing Gouan 2-0
Vissel Kobe – Suwon 1-1 – büntetőkkel: 7-6

Az elődöntők eredménye:

Al Nasr Riyadh – Persepolis 1-1 – büntetőkkel: 3-5
Ulsan Hyundai – Vissel Kobe 2-1 – hosszabbítás után

A döntő eredménye:

Persepolis – Ulsan Hyundai 1-2