Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: simán húzta be a három pontot a Juventus a Parma otthonában – Videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 13. fordulójának szombat esti mérkőzésén a gyengélkedő Parma otthonába látogatott a hétközi fordulóban pontokat hullajtó Juventus.

Az első játékrészben két nagyobb lehetőséget jegyezhettünk fel, mindkettőből gól született. Az első találat a mérkőzés 23. percében érkezett, Morata átadását követően az előző idényt a Parmanál kölcsönben töltő Kulusevski tudta bevenni Sepe kapuját (0-1). Alig három minutummal később a spanyol csatár ismét kioszt egy gólpasszt, ezúttal Cristiano Ronaldo fejét találta meg, a portugál pedig a tőle megszokott módon emelkedett a magasba és bólintott a kapuba (0-2). Ennek következtében megnyugtató előnnyel mehettek pihenőre a Zebrák.

A második félidő elejére pedig végképp megnyugodhatott Pirlo, ugyanis Ramsey passzából a portugál klasszis, Cristiano Ronaldo meglövi második gólját, amivel bebiztosította csapata győzelmét (0-3). A gólt követően a Parma éledezett és lehetőségeket dolgozott ki, míg a vendégek a harmadik találat óta nem igazán erőltette meg magát, mégis jött a negyedik gól a részükről. A mérkőzés hajrájában a két gólpasszt jegyző Morata maga is betalált a csereként beálló Bernardeschi passzából (0-4). A Juventus a győzelmével pontszámban befogta a második helyezett Intert, de az első pozícióban lévő AC Milantól is csak egy pontra vannak a Biancionerik. A Parma pedig továbbra sem találja el a fonalat, így újabb vereségével akár a 17. helyre is visszacsúszhat a forduló végeztével.

Parma – Juventus 0-4 (0-2)
Játékvezető: G. Calvarese, Helyszín: Stadio Ennio Tardini (Parma)
Gólszerzők:ill. Kulusevski (23.), C. Ronaldo (26. 48.), Morata (86.)

A 13. forduló eddig eredményei és további mérkőzései
Szombat
Fiorentina – Verona 1-1
Sampdoria – Crotone 3-1

Vasárnap
12:30 Torino – Bologna (Digi Sport 1)
15:00 Benevento – Genoa
15:00 Cagliari – Udinese
15:00 Inter – Spezia (Digi Sport 2)
15:00 Sassuolo – AC Milan (Digi Sport 1)
18:00 Atalanta – AS Roma (Digi Sport 1)
20:45 Lazio – Napoli (Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: