Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Súlyos sérülést szenvedett a Barcelona fiatal játékosa

Rendkívül súlyos sérülést szenvedett az FC Barcelonától kölcsönben pallérozódó fiatal hátvéd, akinek a pályafutása folytatása is komoly veszélybe került…

A katalán Sport információi szerint a Barcelonától az idei szezont kölcsönben a görög PAOK együttesénél töltő Moussa Wagué rendkívül súlyos térdsérülést szenvedett, és többszörös szakadása révén műtétre szól. A lap úgy tudja, hogy felépülése legalább egy évig tarthat, de a sérülés jellegéből és súlyosságából adódóan azt is elképzelhetőnek tartják, hogy soha nem fogja már tudni folytatni labdarúgó-pályafutását.

A 22 esztendős szenegáli válogatott hátvéd a görög bajnokság múlt fordulójában az Arisz elleni városi rangadón sérült meg, amikor óriásit mentett a gólvonalról, de közben nagy sebességgel nekiesett a kapufának. Az eset következtében a fiatal játékos térdében a belső, az elülső és a hátsó oldalszalag is elszakadt.

Wagué 2018 óta áll a katalánok alkalmazásában, a B csapat meghatározó játékosaként tavaly áprilisban mutatkozhatott be az első csapatban, ám a 2018-2019-es szezonbeli három La Liga-mérkőzése után a következő kiírás őszi felében csupán egyetlen bajnoki jutott neki. A több játéklehetőség reményében 2020 januárjában kölcsönben távozott a francia OGC Nice csapatához, de ott is csupán öt bajnokin kapott lehetőséget, majd a mostani kiírásban a görög klubnál rendszeresen foglalkoztatták súlyos sérüléséig.