Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Két csapat is biztos Messi leigazolásában – sajtóhír

A világsajtó továbbra is nagy erőkkel találgatja, hogy vajon a következő szezontól hol fogja folytatni pályafutását a Barcelonától távozó világklasszis…

A 90min információ szerint két csapat közül kerülhet ki Lionel Messi leendő új klubja: a Manchester City vagy a Paris Saint-Germain lehet reális opció az argentin ikon számára, s mindkét klub tárt karokkal várná őt.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Barcelona éppen a PSG csapatával fog találkozni, vagyis Messi újra találkozhat Neymarral, ha pedig átigazolni a francia sztárcsapathoz, akkor újra csapattársak lehetnének. Ha a hegy nem megy Mohamedhez… Emlékezhetünk rá, hogy tavaly a katalánok nagy erőkkel szerették volna visszacsábítani a klubhoz a brazil klasszist, aki hajlott is volna a visszatérésre, és állítólag Messi is nyitott volt rá, hogy együtt játszanak, akkor azonban az átigazolás nem jött létre.

A világsajtó biztos benne, hogy Messi legkésőbb a 2020-2021-es szezon végén el fogja hagyni az általa több mint másfél évtizede szolgált Blaugranát. A legfőbb érdeklőként a fentiek mellett még az Inter csapatát emlegették, de a franciák is nyitottak lehetnek a leigazolására, legutóbb pedig Kevin-Prince Boateng egy teljesen másik csapatot javasolt számára.

A szabályok értelmében hat hónappal az aktuális kontraktusa lejárta előtt minden potenciális szabadúszónak lehetősége van elköteleznie magát új csapatához, tehát Messi akár már januárban megkötheti júliustól érvényes szerződését is leendő klubjával.

Mint ismeretes, a hatszoros aranylabdás a mostani szezont megelőzően benyújtotta távozási szándékát a vezetőségnek, melyet azonban elutasítottak és csak a 700 millió eurós kivásárlási ára megfizetése esetén engedték volna el. A City mellett több csapat is szívesen látta volna, azonban ezt a csillagászati összeget érthető módon senki nem tudta megfizetni, így Messi végül úgy döntött, hogy a szabályok szerint kitölti szerződését és még egy évet marad a katalán csapat alkalmazásában.

Messi 2004 óta több mint 700 tétmérkőzésen lépett pályára a Barca színeiben, és ha lehet hinni saját szavainak, akkor a mostani az utolsó szezonja a klubnál.