Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: vége a Juve veretlenségének – videóval!

Még az ünnepek előtt sor kerül a 14. fordulóra a Serie A-ban, a Juventusnál viszont talán jobban örültek volna annak, ha ezen az estén nem kellett volna pályára lépniük.

Andrea Pirlo első fél szezonja nem lett kiemelkedő a Juventus kispadján, holott a BL-ben továbbmentek és a bajnokságban is lőtávolon belül vannak még a Zebrák az éllovas Milanhoz képest. Az egyetlen dolog amibe igazán kapaszkodhatnak, az a veretlenségük a bajnokságban – mondani sem kell, ezúttal ennek megőrzése kapcsán merültek fel problémáik a Fiorentina ellen.

Történt ugyanis, hogy a lilában futballozó vendégek már a 3. percben előnybe kerültek. Ehhez kellett egy mesteri mélységi indítás Ribery-től, egy jó ütemben beinduló és az eséllyel érni tudó Vlahovic, egy elmélázó Juve-védelem, valamint egy kissé bizonytalan Szczesny. Hiába, ezt a gólt legalább annyira De Ligték szerezték, mint a Fiorentina – ettől persze még Prandelli csapata került előnybe tőle. A torinóiak próbáltak válaszolni, de ezen az estén (sem) hasított túl jól a játékuk, tanácstalanok voltak ellenfelük kapuja előtt. Többnyire ötlettelen beadásokra és kamu fetrengésre futotta az erejükből, büntetőt azonban sehogyan sem tudtak kiharcolni. A 18. percben viszont villant egy piros, méghozzá Cuadradónak. Az ecuadori játékos egy csel után tört volna befelé a vendégek tizenhatosánál, amikor a labdát ellopó Castrovilli az útját állta. Cuadrado vissza akarta szerezni a játékszert, így utána csúszott – labdát viszont nem talált, az ellenfele lábát viszont talppal, jó magasan sikerült csúnyán lerúgnia. A videózás után villant a piros, így emberhátrányban még nehezebb helyzetbe került a Juve. A 26. percben pedig akár meg is duplázhatta volna előnyét a Fiorentina, de valahogy sikerült elpuskázniuk az év ziccerét.

A első félidőben képtelen volt felnőni a feladathoz a Juventus, a második félidőben pedig legalább a tempón sikerült növelniük. Cristiano Ronaldo volt talán az egyetlen ember, aki hitt a pontszerzésben és kész volt tényleg tenni is érte. Rajta kívül viszont lehajtott fejeket és bosszankodást lehetett látni a hazaiaknál. A Fiorentina védekezése többnyire jól állta a sarat, habár Borja Valero kis híján összeszedte a második sárga lapját – a bíró már a zsebében turkált amikor beugrott neki, hogy a spanyolnak már ez lenne a második sárga, így inkább nem adott neki semmit. Ezen túl azonban igazán komoly lehetősége nem volt a Juvénak.

A túloldalon viszont történtek események a hajrában. A 76. percben egy vendég beadás után Bonucci és Alex Sandro ügyetlenkedett egy sort – utóbbiról pattant be a labda végül a saját kapujába, így kettőre nőtt a Fiorentina előnye. Sőt, a 81. percben érkezett Caceres is, amivel már 3-0-ra ment Prandelli alakulata. Ez az eredmény pedig rá is mutat arra, mennyire nagyot szenvedett a Juventus és mennyire nem találták a játékukat (ezúttal sem). A szezonnak persze még messze nincs vége, de komoly javulásra lesz szükség tavasszal a címvédőtől.

Juventus – Fiorentina 0-3
G.: Vlahovic (3.), Alex Sandro (76. – öngól), Caceres (81.)

A forduló további eredményei, párosításai

Kedd
Crotone – Parma 2-1

Szerda
18:30 Hellas Verona – Inter (Digi Sport 1)
20:45 AC Milan – Lazio (Digi Sport 1)
20:45 AS Roma – Cagliari (Digi Sport 3)
20:45 Bologna – Atalanta
20:45 Napoli – Torino
20:45 Sampdoria – Sassuolo
20:45 Spezia – Genoa
20:45 Udinese – Benevento

A tabella jelenlegi állása

A góllövőlista jelenlegi állása