Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tíz sérülttel vág neki ma esti bajnokijának a PSG

A francia bajnoki címvédő Paris Saint-Germain csapata tíz játékosa nem léphet pályára szerdán a Strasbourg elleni hazai bajnoki mérkőzésén, amelyen még a világbajnok francia Kylian Mbappé játéka is bizonytalan.

A PSG szakmai stábja sérülés miatt nem számíthat Presnel Kimpembe, Layvin Kurzawa, Alessandro Florenzi, Leandro Paredes, Danilo Pereira, Neymar, Pablo Sarabia, Mauro Icardi, Abdou Diallo, valamint Juan Bernat játékára, írja az MTI.

A párizsi klub honlapjának keddi közlése szerint a legkülönbözőbb sérülésekkel bajlódó játékosok között van már, aki a társaival edz, de még nincs bevethető állapotban, mások viszont januárnál előbb biztosan nem léphetnek ismét pályára.

A tájékoztatás kitér arra, hogy Mbappénak több mint egy hete, a Lorient elleni bajnoki találkozó óta problémája van a combhajlítóizmával, és még most sincs teljesen rendben. A 2-0-ra megnyert összecsapást Mbappé végigjátszotta – gólt is szerzett -, majd négy nappal később, vasárnap csereként 13 percet töltött a pályán a listavezető Lille elleni 0-0 alkalmával.

A PSG 16 mérkőzésen 32 pontot gyűjtött a bajnoki idényben, és jelenleg a harmadik helyen áll a tabellán. Szerdai ellenfele 14 ponttal a 16. helyezett.