Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Edzősors: Solari újra állást kapott – HIVATALOS

Másfél év után ismét munkába állhat a legutóbb a Real Madrid alkalmazásában nem túl szép eredményeket elérő argentin szakember…

 

A mexikói bajnokság néhány hete befejeződött 2020-as kiírásának rájátszásában a negyeddöntőig jutó Club América csapata a keddi napon megerősítette, hogy 2021. január 1-jétől Santiago Solari lesz az együttes újdonsült vezetőedzője.

A 44 éves szakember trénerként eddig kizárólag a Real Madrid együttesénél kapott szerepet, a tartalékcsapat irányítása után 2018 októberétől 2019 márciusáig trenírozta az első csapatot, ám hiába váltotta ígéretesen Julen Lopetegeuit, hosszabb távon képtelen volt eredményeket elérni a csapattal, így végül hamar visszatért Zinedine Zidane helyére. Solari onnantól kezdve a háttérben, tanácsadói szerepkörben tevékenykedett az általa egykor játékosként is szolgált “királyi gárdánál”.

Solari számára nem teljesen ismeretlen Mexikó sem, hiszen annak idején a 2009-2010-es idényben az Atlante labdarúgója volt aktív karrierje finisében, és 33 mérkőzésen öt gólt szerzett a klub színeiben.