Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Franciaország: tényleg Benzema mindenidők legjobb csatára?

A francia L’Équipe címlapon hozta le az ország labdarúgásának egyik legfontosabb, bár valójában teljesen felesleges kérdését: tényleg Karim Benzema a francia foci történetének legjobb támadója?

Ugyan kissé túlemelték Zninedine Zidae korábbi szavait, de tény, ami tény: a Real Madrid vezetőedzője valóban a világ egyik legjobbjaként emlegeti Karim Benzemat. Bár egyes források szerint Zidane szó szerint nem mondta ki, hogy BENZEMA A TÖRTÉNELEM LEGJOBB FRANCIA CSATÁRA, ám az biztos, hogy a legfontosabbak között tartja számon.

A L’Équipe ma reggeli, nyomtatott kiadása próbál utána járni a kérdésnek. A címlapon hozott téma is felemlegeti Zidane két héttel ezelőtti nyilatkozatát. Leszögezik, hogy a különc Benzemaval szemben olyan nagyságok húzták már magukra csatárként a francia válogatott mezét (és lettek akár világbajnokok és/vagy Európa-bajnokok), mint Thierry Henry, Olivier Giroud, David Trézéguet, Jean-Pierre Papin.

Igaz, Benzema legnagyobb sikereit, melyeknek tevékeny részese is volt, lehetetlen elvitatni: négy Bajnokok Ligája-trófea és három spanyol bajnoki cím.