Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: három piros és három gól a Granada-Valencia találkozón – videóval

A spanyol bajnokság 16. fordulójában a Granada a Valenciát fogadta, és egy nagyon izgalmas mérkőzést játszottak. A vendégek a vezetést is megszerezték, de a hazai csapat fordítani tudott és ki is húzta a végéig. Mindeközben három kiállítás is történt, egy a Granada, míg kettő a Valencia oldalán. 

Nagyon jól kezdett a Granada és a 11. percben Kenedy be is talált a hálóba, de a gólt érvénytelenítették, miután a játékvezető a videóbíró segítségével észrevette, hogy a találat előtt szabálytalanság történt. A Valencia később kezdett visszajönni a meccsbe és a 32. percben Gameiro közel is járt a gólhoz, de a helyzetét egy védő az utolsó pillanatban becsúszva blokkolta. A 36. percben azonban már nem hibázott, és megszerezte a vezetést a Valenciának: Cserisev ívelte be kiválóan a labdát Gameiro elé, aki a tizenhatos vonaláról lőtt a kapuba. A Garanada azonban még a szünet előtt kiegyenlített: Kenedy végezhetett el egy szabadrúgást, amibe még beleért egy védő, de a labda így védhetetlenül a hálóba pattant.

A második félidőben már fölényben játszott a Granada. A 66. percben Charris szlalomozott át a védőkön és már csak a kapus volt előtte, majd egy lövőcsel után lőtte el a labdát, de az hajszálnyival kapu mellé ment. Egy perccel később Puertas próbálkozott meg egy lövéssel, de a jobb alsó sarokba tartó labdát Domenech védeni tudta. A 70. percben ráadásul emberhátrányba került a Valencia, miután Jason egy rossz belépőt követően kiérdemelte második sárga lapját. Mindössze három perccel később ismét kiállítottak egy Valencia-játékost, most Guedes kapott egyből pirosat, miután odaszólt valamit a játékvezetőnek. A 76. percben azonban a Granadából is idő előtt mehetett egy játékos zuhanyozni: Duarte rúgott oda brutálisan ellenfelének, amiért azonnal piros lapot kapott. A hazaiak ki tudták használni, hogy a “Denevérek” csak kilenc emberrel játszottak, és a 88. percben vezetést szereztek Molina csodálatos fejesével, ami a kapufáról pattant a hálóba. A Granada a végéig már kihúzta, és sikerült megnyernie a mérkőzést.

Granada – Valencia: 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Kenedy (45+3.), Molina (88.) ill. Gameiro (36.)
Sárga lap: Folquier (16.), Herrera (40.), Puertas (72.), Gonalons (90+5.) ill. Jason (9.), Wass (33.), Mangala (48.)
Kiállítás: Duarte (76.) ill. Jason (70.), Guedes (73.)

A forduló eddigi eredményei és további programja:

Kedd:
Sevilla – Villarreal: 2-0
Barcelona – Eibar: 1-1
Cádiz – Real Valladolid: 0-0
Levante – Real Betis: 4-3

Szerda:
Granada – Valencia: 2-1
19:15 Atlético Madrid – Getafe (tv: Spíler 2)
19:15 Celta Vigo – Huesca
21:30 Elche – Real Madrid (tv: Spíler 2)

Csütörtök:
14:00 Athletic Club – Real Sociedad (tv: Spíler 2)
16:15 Osasuna – Deportivo Alavés (tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista aktuális állása: