Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Büntetőkkel dőlt el a paraguayi bajnoki cím – videóval

A kolumbiai és az ecuadori bajnoki cím után a 2020-as naptári esztendő utolsó napjaiban megrendezték a Paraguayban aktuálisan futó bajnokság fináléját is…

 

A rekordbajnok Olimpia Asunción elképesztő körülmények között nyerte meg a paraguayi bajnokság 2020-as Clausura rájátszásának döntőjét a Guaraní ellen. Az egymeccses finálét semleges pályán rendezték meg az Estadio Defensores del Chacóban magyar idő szerint csütörtökre virradóra. A Guaraní az első félidő derekánál büntetőt hibázott, miután Baez a kapu mellé helyett, ám a játékrész hajrában három perc különbséggel két gólt is szereztek: az argentin Nicolas Mana kapás lövéssel volt eredményes, a korábban rontó Cristian Baez pedig közvetlen közelről értékesített egy szöglet utáni lefejelt labdát. Fel volt adva a lecke az Olimpiának, de az egykor a Bayern Münchenben és a Manchester Cityben is futballozó 39 éves Roque Santa Cruz vezérletével a második felvonásban ki tudtak egyenlíteni. Az 57. percben Jorge Recalde egy lecsorgó labdát juttatott közelről a hálóba, majd tíz perccel később egy kezezés miatt megítélt büntetőt az uruguayi Alejandro Silva értékesített. Három perccel az egyenlítés után tíz emberre fogyatkozott az Olimpia Otalvaro elkésett belépőjét követően. A rendes játékidő végeztével következtek a büntetők, a szétlövés hatodik körében pedig az Olimpia felül kerekedett ellenfelén.

Az Olimpia a tavalyi duplázását követően az idei Aperturát a nagy rivális Cerro Porteno nyerte, a 2020-as Clausura bajnoki címe azonban ismét hozzájuk került. A Clausura alapszakaszában pedig csak a hatodik helyen végeztek, ám rögtön az első körben minden egyes negyeddöntő-párharcban a hátrébb rangsorolt csapat jutott tovább, innentől pedig már nem volt meglepetés a bajnoki címük.

Paraguayi bajnokság, Clausura, Playoff, döntő:
Guaraní – Olimpia Asunción 2-2 (2-0) – tizenegyesekkel: 4-5

Gólszerzők: Mana (36.), Baez (39.), ill. Recalde (57.), Silva (69. – büntetőből)
Kiállítva:ill. Otalvaro (72.)
A bajnok: az Olimpia Asunción tizenegyesekkel