Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elhunyt a Chapecoense elnöke a koronavírus következtében

A néhány évvel ezelőtti repülőgép-baleset után a minap újabb súlyos veszteség érte a brazil Chapecoense csapatát, ugyanis a klub elnöke életét vesztette…

A brazil másodosztályú Chapecoense csapata a szerdai napon erősítette meg, hogy 58 esztendős korában elhunyt a klub elnöke Paulo Ricardo Magro, aki az elmúlt hetekben koronavírus-fertőzéssel küzdött.

Mint ismeretes, a brazil klub négy évvel ezelőtt, 2016. november 28-án már átesett egy szörnyű csapáson, amikor a csapat történetének legfontosabb meccsére, a Copa Sudamericana döntőjére utazva lezuhant a repülőgépük, és néhány szerencsés túlélő mellett gyakorlatilag a teljes keret és stáb életét vesztette. A hatalmas összefogás ellenére a csapatot nehezen építették újra, és hamar kiestek a másodosztályba, az újjáépítésben Magro elévülhetetlen érdemeket szerzett, aki tavaly augusztusi kinevezése óta anyagilag biztos lábakra helyezte a klubot, és minden adott, hogy rövidesen visszatérjenek az élvonalba.

A Chapecoense gárdája hét fordulóval a bajnokság vége előtt vezeti a brazil másodosztály aktuális kiírását 14 ponttal megelőzve az utolsó nem feljutó helyen álló csapatot, vagyis jó eséllyel hamarosan bebiztosíthatják a feljutást, de ezt már a klubelnök nem élhette meg.

Nyugodjon békében!