Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ezek ellen a játékosok ellen szabálytalankodtak a legtöbbet 2020-ban – LISTA

A Football Observatory megvizsgálta, hogy a 2020-as naptári esztendőkben a topligákban mely labdarúgók szenvedték el a legtöbb szabálytalanságot, és elsőre talán kevesen gondolnánk arra, aki toronymagasan a győztes lett…

A kimutatás eredményeképpen a 2020-as naptári esztendő során a topbajnokságok mérkőzéseit tekintetve az Aston Villa támadó középpályása, Jack Grealish ellen követték el a legtöbb szabálytalanságot, a december 21-i adatok szerint 139, amely az azóta lejátszott karácsonyi PL-fordulók alatt csak tovább nőtt. Ráadásul a Villa húzóembere azóta már az ugyanilyen 2021-es listát is biztosan vezeti, hiszen a január 1-jei, Manchester United elleni elveszített mérkőzésen nyolcszor követtek el faultot vele szemben.

A lista második helyén az olasz sereghajtó Torino gólfelelőse, Andrea Belotti tartózkodik (112), míg a harmadik helyre a Real Betis francia sztárja, Nabil Fekir (96) férkőzött oda. A rangsorban Lionel Messi az óévben “csak” az ötödik helyre fért oda, míg Cristiano Ronaldo neve például nem szerepel az első tíz helyezett között, mint ahogyan a hosszú kihagyásai miatt Neymar sincs a listán azon játékosok közül, akiket rendszeresen szoktak faragni.

A legtöbb elszenvedett szabálytalanság a topbajnokságban a 2020-as esztendőben: