Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Így emlékezett vissza a pápa az elhunyt Maradonára

A világ labdarúgását egy emberkét rázta meg, hogy novemberben alig egy hónappal a 60. születésnapja után elhunyt a világbajnok Diego Maradona, az argentinok pedig személyes legendájukat, kedvencüket gyászolják…

 

A napokban egy német lap kérésére maga a katolikus egyházfő, az ugyancsak argentin Ferenc pápa elevenítette fel gondolatait az általa személyesen is ismert Diego Maradonával kapcsolatban:

“A pályán egy igazi mágus volt, aki emberek millióinak szerzett örömet Argentínában és Nápolyban. Ezzel együtt egy törékeny egyéniség volt. Személyes emlékem az 1986-os világbajnokságról, hogy éppen Frankfurtban tartózkodtam nyelvet tanulni, másnap értesültem a világbajnoki címről, és ott nyilván senkivel nem tudtam megosztani az örömömet, de elképesztően büszke voltam.”

Maradona emblematikus klubja, a Napoli átnevezte róla stadionját, valamint a közelben lévő metrómegállót neveztek át róla. Hazájában is számtalan további elismerésre lehet még számítani, a teljes igénye nélkül szóba került már Maradona arcképének bankjegyre kerülése, vagy éppen a nemzeti repülőtér róla történő átnevezése. Halálát követően Argentínában három napos nemzeti gyászt hirdettek.