Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Old Firm: egy balszerencsés öngól döntött

“Európa legjobb csapata” fogadta hazai pályán a Celtic-et. A Rangers 16 pontos előnnyel várta a találkozót, azonban 3 mérkőzéssel többet is játszottak, mint a városi rivális, de egyértelműen ez volt az utolsó esélye a Celtic-nek, hogy életben tartsa az esélyét a bajnoki címéért. 

A találkozó gyászszünettel indult, a két csapat egy-egy koszorúval és egy perces néma csenddel emlékeztek, a napra pontosan 50 éve történt Ibrox katasztrófa elhunytjaira.

A mérkőzést a Celtic kezdte aktívabban. Az első percekben két nagy helyzetet is ki tudta alakítani, azonban McGregor mindkétszer hatalmas bravúrral hárítani tudott, viszont mindkét akciót visszafújták les miatt.
A Rangers-nek húsz perc kellett ahhoz, hogy helyzetet alakítson ki a vendég csapat kapuja előtt és abból sem lett kaput eltaláló lövés. A 22. percben mégis majdnem a Celtic sokkolta a Rangers-t, azonban McGregor hatalmasat védett.
A játékrész második felében a tipikus brit foci rátelepedett a mérkőzésre és helyzeteket sem nagyon láthattunk.

A második félidőben egy egészen más Rangers jött ki az öltözőből, ez a csapat már sokkal jobban hasonlított arra amit a szezon eddigi részében láthattunk. A hazai csapat a 62. perctől átvette a mérkőzés irányítását, ekkor a Celitc játékosa, Bitton teljesen feleslegesen lerántotta Morelos-t.
Nem sokkal később meg is szerezte a vezetést a hazai csapat, egy szerencsétlen öngóllal. Egy szöglet után Callum McGregorról pattant a saját kapujába 1-0!

Ez az egy öngól is elég volt a Rangers-nek, hogy megnyerje a találkozót és a szezon során másodjára is megverje a Celtic-et. Ezzel a hazai csapat hatalmas lépést tett az 55. bajnoki címe felé. 10 év után lehet bajnok a Rangers.

Rangers – Celtic 1-0 (0-0)
Helyszín: Glasgow, Ibrox Stadion Vezette: B. Madden
Gólszerzők: McGregor (70.- öngól) ill.
Kiállítva:ill. Bitton (62.)

A Skót Premiership állása