Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tökéletes helyzet kihasználásának köszönhetően nyert a címvédő

Egyik legjobbja, Sergio Ramos nélkül volt kénytelen fogadni a Real Madrid a félelmetes formában játszó Celtát, a klasszis védőt Nacho pótolta a találkozón. A vigoiak az elmúlt hat meccsükből ötöt megnyertek és egyszer döntetlent játszottak.

Ramos hiánya a Real Madrid támadójátékán nem látszott meg, akár mennyire is gólerős védőről van szó. A madridiak rögtön az első helyzetükből gólt tudtak szerezni. Asensio adott be a baloldalról a tizenhatos vonaláról, a labda át szállt a védők felett és Lucas Vázquez fejelte a kapuba 1-0! A mindössze 173 centiméteres támadónak ez volt a negyedik fejes gólja, amióta a Real Madrid játékosa és a második, amit a Celta ellen fejelt. Ezután csupán kisebb helyzetek adódtak a játékosok előtt, így egy gólos előnnyel mehettek pihenőre a fővárosi játékosok.

A második félidő elején megszerezte a második gólját a Real Madrid. Lucas visszaadta kölcsönt Asensionak, aki higgadtan lőtt a kapus mellett a kapuba 2-0!
A második gól után sem bővelkedtünk a helyzetekben, a Celta szinte teljesen veszélytelen volt a Real Madrid kapujára, akik tökéletes helyzetkihasználásukkal megnyerték a találkozót. Ezzel a győzelemmel Real nyomást helyezett a holnap pályára lépő városi riválisra, az Atléticora.

 

Real Madrid – Celta Vigo 2-0 (1-0)
Helyszín: Madrid, Estadio Alfredo di Stefano Vezette: R. Bengoetxea
Gólszerzők: Lucas (6.), Asensio (53.) ill.
Sárga lapok: Asensio (38.), Nacho (53.), Carvajal (84.), Casemiro (87.) ill. Mendez (10.), Tapia (42.)
Kiállítva:ill.

Real Madrid: Courtois – Carvajal (Junior 85.), Varane, Nacho, Mendy – Kroos (Valverde 85.), Casemiro, Modric (Odegaard 85.) – Lucas, Benzema (Mariano 90.+1), Asensio (Hazard 74.)
Vezetőedző: Zinedine Zidane

Celta Vigo: Blanco – Mallo, Araujo, Murillo, Olaza – Tapia – Mendez, Suarez, Nolito (Baeza 64.) – Aspas (Beltran 51.), Mina
Vezetőedző: Eduardo Coudet

A mérkőzés összefoglalója

A forduló eddigi eredményei és további programja: 

Szombat:
Villarreal – Levante: 2-1
Betis – Sevilla: 1-1
Getafe – Valladolid 0-1

Vasárnap:
14:00 Athletic Bilbao – Elche (Tv: Spíler 2)
16:15 Alaves – Atlético Madrid (Tv: Spíler 2)
18:30 Eibar – Granada
18:30 Real Sociedad – Osasuna (Tv: Spíler 2)
18:30 Huesca – Barcelona (Tv: Spíler 2)
21:00 Valencia – Cadiz

A spanyol bajnokság állása

A góllövőlista élmezőnye