Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Superclásico: nem bírt egymással a Boca és a River – videóval

Az idei argentin bajnoki kiírás (Copa Diego Armando Maradona) második szakaszára egy csoportba került a két ősi rivális: a Boca Juniors és a River Plate vasárnapra virradóra 438 nap után találkozott újra egymással…

 

A Boca Juniors és a River Plate egy pazar mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott egymással a Copa Diego Armando Maradona második szakaszának utolsó előtti fordulójában. Bár a közelgő Libertadores-kupa-elődöntők miatt mindkét csapat tartalékos volt, a rivalizálás miatt egy percig sem vették fél vállról a mérkőzést, és ahogyan az évek során megszokhattuk tőlük, parádés iramú összecsapást vívtak egymással.

Bár a legelső lövéseket még a “milliomosok” eresztették meg, tíz perc elteltével Más baloldali bejátszását Ramón Ábila juttatta közvetlen közelről Armani kapujába. A korai hátrányba kerülés ellenére bátran próbálkozott a River, azonban a hazaiak védelme és Andrada kapus nagyszerűen végezték az elhárítást, Carrascal lövésénél pedig a kapu mentette meg őket a góltól. A játék az egész mérkőzésen rendkívül lüktető volt, és bár a River jelentős fölényben játszott, a Bocának is komoly lehetőségei voltak a második gól megszerzésére.

A második félidő elején mindkét fél nagy neveket küldött pályára a padról: a hazaiaknál Tévez és Soldano, a vendégeknél Suárez és Fernández jelentkezett játékra. Az 58. percben nagyot fordult a kocka, ugyanis Jorman Campuzano egy könyöklés után egy ütésért megkapta a második figyelmeztetését, tíz emberrel maradt a Boca. A River fölénye még inkább egyértelmű lett, és addig nyomtak, mígnem az utolsó negyedórához érve három perc alatt két góllal megfordították a mérkőzést: előbb az első Superclásicóját játszó Federico Girotti bólintott a hálóba, majd a kolumbiai gólgyáros, Rafael Santos Borré sem hibázott közelről. Kisvártatva Enzo Pérez második sárga lapja miatt Gallardóék is tíz emberrel maradtak a finisre, a Boca pedig természetesen nem adta fel a találkozót, és a 86. percben Tévez tökéletes kiugratásából Sebastián Villa Cano a kifutó Armani felett a hálóba emelve egyenlítette ki a mérkőzés állását.

A két csapat így továbbra is azonos pontszámmal vezeti csoportját a második szakaszban a záró forduló előtt.

A jövő héten mindkét fél a Libertadores-kupa elődöntőjében fog pályára lépni: szerda hajnalban a River a Palmeirast, csütörtök hajnalban pedig a Boca a Santost fogadja az első mérkőzések alkalmával.

Boca Juniors – River Plate 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Ábila (10.), Villa Cano (86.), ill. Girotti (74.), Borré (77.)
Kiállítva: Campuzano (58.), ill. Pérez (80.)

 

A bajnokság aktuális állása

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!