Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újra kellett éleszteni egy játékost a pályán – videóval

Nem mindennapi események zajlottak le a portugál harmadosztályú bajnokság egyik vasárnap déli összecsapásán, ugyanis a pályán szívrohamot kapó játékost újra kellett éleszteni…

A vasárnap délutáni órákban megrendezett Alverca–Uniao Almeirim meccs 27. percében a hazaiak brazil támadója, Alex Apolinário a vendégek a kezdőkör közelében váratlanul összeesett, és eszméletlenül terült el a földön. Az eset után a labdarúgót tíz percig ápolták a gyepre hajtó mentőautóban, majd a helyi kórházba szállították, a mérkőzés félbeszakadt.

Az O Jogo információi szerint azért nem indultak el vele azonnal a kórházba, mert zajlott az újraélesztése, amely végül többszöri próbálkozás után sikerrel járt. Amíg a futballistáért a pályára érkező mentőautóban küzdöttek az orvosok, addig a két csapat tagjai és szakvezetői a kezdőkörben összekapaszkodva imádkoztak érte. A vendég csapat hivatalos Facebook-oldalán egy órával a drámai események megtörténte után közölte: tudomásuk szerint a 24 éves játékos szívrohamot kapott a pályán.

Apolináriót azóta kórházban ápolják, és a lapok értesülései szerint a következő 48 óra kulcsfontosságú lesz vele kapcsolatban.