Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: kiütötték a tavalyi döntőst – videóval

A Libertadores-kupa első elődöntő-párharcának első mérkőzését szerdára virradóra rendezték a 2019-es döntős és 2018-as győztes argentin River Plate és a brazil Palmeiras csapatai között…

 

Óriási meglepetésre a vártnál jóval simább eredménnyel zárult a találkozó, hiszen a vendég Palmeiras 3-0-ra lemosta az alkalmi otthonában pályára lépő River Plate együttesét. Pedig az összecsapás elején az argentinok veszélyeztettek, Borrénak többször is volt lehetősége megszerezni a vezetést csapata számára. Ehelyett az első félóra végéhez közeledve Armani rövid felszabadításából Roni egyből kilőtte a hosszú sarkot – első helyzetét gólra váltotta a brazil együttes. A második félidő elején a vendégek hamar újabb találattal sokkolták a Rivert: a brazil csapat legismertebb játékosa, Luiz Adriano egy gyönyörű lefordulást követően ziccerből lőtte be csapata második találatát. Kisvártatva Jorge Carrascal vesztette el az uralmát, és a rajta már rég túl jutó ellenfelét kíméletlenül felrúgta, melyért azonnali piros lapot kapott, tíz emberrel folytatta a River. A szabálytalanság után megítélt szabadrúgásból pedig az uruguayi válogatott balhátvéd Matías Vina fejelte be a vendégek harmadik találatát, végképp biztossá alakítva a különbséget.

A Palmeiras tehát rendkívül előnyös helyzetből várhatja majd a jövő héten esedékes hazai visszavágót, míg az argentin csapatnak innentől óriási bravúrral lenne szüksége ahhoz, hogy sorozatban harmadik alkalommal is bejusson a Libertadores-kupa döntőjébe.

Libertadores-kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
River Plate – Palmeiras 0-3 (0-1)

Gólszerzők:ill. Roni (27.), Luiz Adriano (47.), Vina (62.)
Kiállítva: Carrascal (60.), ill.

Libertadores-kupa, az elődöntő párosításai

Boca Juniors – Santos szerda, 23:15 és január 13., szerda, 23:15
River Plate – Palmeiras 0-3 és január 13., szerda, 01:30

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!