Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a Juve nyerte a hétközi csúcsmeccset, oda a Milan veretlensége – videóval

Az olasz élvonalbeli bajnokság 16. fordulójának legnagyobb rangadóján a címvédő Juventus idegenben 3–1-es győzelmet aratott a listavezető AC Milan ellen. Az összecsapáson Federico Chiesa duplázni tudott.

A meccsre mindkét gárda megfogyatkozott kerettel készült, hazai oldalról többek között Zlatan Ibrahimovic, Alexis Saelemaekers és Sandro Tonali is hiányzott, míg a túloldalon Juan Cuadrado, Alex Sandro és Álvaro Morata sem volt bevethető.

A mérkőzés első találatára csupán a 18. percig kellett várni: ekkor Paulo Dybala egy zseniális, sarkalós mozdulattal hozta helyzetbe Chiesát, aki higgadtan a hosszú alsóba bombázott. A Zebráknak nem sikerült megtartaniuk az előnyt, ugyanis a szünet előtt Davide Calabria eredményes volt hazai részről.

A második játékrész az elsőhöz hasonlóan indult, Chiesa-góllal. Erre már nem volt válaszuk a milánóiaknak, sőt a 76. percben a csereként beálló Weston McKennie is bevette Gianluigi Donnarumma kapuját.

A Milan tehát nem tudta kihasználni közvetlen üldözője, az Inter botlását, ám ennek ellenére továbbra is Stefano Pioli alakulata áll a Serie A tabellájának élén – a sárga-feketék 27 veretlen bajnokit követően maradtak ezúttal pont nélkül. A Juventus jelenleg hét pontra van az első helytől, igaz, Andrea Pirlo együttese eggyel kevesebb meccset játszott a riválisainál.

AC Milan – Juventus FC 1–3 (1-1)
Gólszerzők: Calabria (41.), ill. Chiesa (18., 62.), McKennie (76.)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei:

Cagliari 1–2 Benevento
Atalanta 3–0 Parma
Bologna 2–2 Udinese
Crotone 1–3 Roma
Lazio 2–1 Fiorentina
Sampdoria 2–1 Inter
Sassuolo 2–1 Genoa
Torino 1–1 Verona
Napoli 1–2 Spezia

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: