Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: egy órán át tartotta magát a Villa csikócsapata

Koronavírusos megbetegedések miatt a teljes Aston Villa keret karanténba került, ezért a birminghami együttes a tartalék csapat játékosaival volt kénytelen fogadni a Liverpoolt. Így a Villa kapujában debütálhatott a fiatal magyar kapus Onódi Ákos. A 19 éves kapus 2018 nyarán csatlakozott az Aston Villa csapatához.

Rosszul indult a meccs a magyar kapusnak, hiszen Sadio Mané, már a 4. percben bevette a kapuját. Ezután is a Liverpool irányította a találkozott, sőt Onódinak több nagy bravúrt is be kellett mutatnia. A 41. percben Louie Barry lépett ki tökéletesen és egyenlített ki. Az egyenlítő gólt szerző angol támadó mindössze 17 esztendős.

Hiába az óriási liverpooli fölény, az eredménnyel egyáltalán nem lehetett elégedett Jürgen Klopp, ezért a második félidőre pályára küldte Thiagot is.
Ez a csere jót tett a Liverpoolnak, a spanyol válogatott középpályás érkezésével sokkal kreatívabb lett a csapat. Onódi a második félidőben is bemutatott több védést, azonban a Vörösök öt perc alatt eldöntötték a találkozott. Előbb a 60. percben Wijnaldum talált be egy átlövésből, majd a 63. percben Mané egy szerencsés fejes góllal megszerezte második találatát és a 65. percben Salah góljával végérvényesen eldőlt a találkozó.
Összességében könnyen jutott tovább a Liverpool.

Aston Villa – Liverpool 1-4 (1-1)
Helyszín: Birmingham, Villa Park Vezette: C. Pawson
Gólszerzők: Barry (41.) ill. Mané (4., 63.), Wijnaldum (60.), Salah (65.)

A hazai pályán szereplő Wolverhamptonnak nagyon fontos volt a Crystal Palace elleni találkozó, hiszen a Farkasok újra nemzetközi kupaindulásra vágynak, amit az FA-kupa megnyerésével vívhatnak ki.

Ennek megfelelően hatalmas főlényben játszotta végig az első félidőt a hazai gárda. Azonban a vezetőgólt csupán a 35. percben sikerült megszerezniük, ekkor Adama Traore vette be John Ruddy kapuját.

A második félidőben folytatódott a Wolverhampton fölény, azonban gólt már nem sikerült szerezniük, de a Palace az egész mérkőzésen nem találta el a kaput, így a Wolves jutott tovább.

Wolverhampton – Crystal Palace 1-0 (1-0)
Helyszín: Wolverhampton, Molineux Stadion Vezette: D. Coote
Gólszerzők: Traore (35.) ill.