Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia támadóval erősítene a Marseille! – sajtóhír

A francia bajnokságban (Ligue 1) szereplő Marseille gárdája a Mainz támadóját, Jean-Philippe Matetát szeretné leigazolni a tél folyamán.

André-Villas Boas mindenképp szeretné megerősíteni a Marseille támadósorát a téli átigazolási időszakban. Korábban már beszámoltunk arról, hogy a francia gárda konkrét ajánlatot tett a Napoli csatáráért, Arkadiusz Milikért, ezt azonban minden bizonnyal elutasította az olasz alakulat. Ennek okán új célpont után nézett a portugál menedzser és a Telefoot értesülései szerint meg is találta azt Jean-Philippe Mateta személyében. A francia támadó nagyon jó formában van ebben a szezonban, aminek okán már több topcsapat figyelmét is felkeltette, például a Tottenhamét.

Mateta 2018 nyara óta erősíti a Mainzot, miután 8 millió euróért megvásárolták őt a Lyontól. A 23 esztendős támadó eddig 70 mérkőzésen lépett pályára aktuális csapatában, amelyeken 27 gólt és 5 gólpasszt jegyzett. Ebben a szezonban 16 találkozón 10 találatnál és 1 asszisztnál jár. Szerződése 2023 nyaráig köti a Mainzhoz. Piaci értékét 15 millió euróra taksálja a mértékadó transfermarkt.