Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: döntetlent játszott a Lyon, nyert a PSG – eredmények

A francia labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában egy időben lépett pályára minden csapat, a legnehezebb találkozó az éllovas Lyonra várt.

A negyedik helyezett fogadta az elsőt, így talán ez volt a forduló legpikánsabb mérkőzése, ami ennek megfelelően nagyon küzdelmes és szoros volt. A vezetést a hazaiaknak sikerült megszerezni a 20. percben Grenier remek lövését követően. A második játékrészben, az 55. minutumban Benjamin Bourigeaud érkezett remekül egy kipattanóra, amit a kapuba vágott, így már 2-0 volt a hazaiak számára, eddigre mondhatni már teljesen megérdemelten. Az összecsapás hajrájában azonban kettőt is vágott a Lyon, előbb Depay talált be, majd Denayernek sikerült egyenlíteni a 83. percben.

Rennes – Lyon 2-2 (1-0)
Gólszerzők: C. Gernier (20.), B. Bourigeaud (55.) ill. Depay (79.), Denayer (83.)

Mauricio Pochettino első győzelmére készült a PSG élén, ami össze is jött az argentin mesternek. Az első találatot a 16. percben Moise Kean jegyezte, Marquinhos fejesét követően a kapufáról lepattant a labda, amire a fiatal olasz támadó reagált a leghamarabb és a kapuba juttatta a labdát. A találkozó hajrájában, még betalált a visszatérő Icardi és Sarabia is, így végül sima győzelem lett a vége.

PSG – Brest 3-0 (1-0)
Gólszerzők: M. Kean (16.), M. Icardi (81.), P. Sarabia (83.) ill.

A Monaco igyekezett nem leszakadni a Bajnokok Ligáját érő helyekről, de egy masszív Angers ellen kellett begyűjteni a három pontot, ami nagyon nem volt egyszerű menet. Az első játékrész végén ennek megfelelően meg is szerezték a vezetést a hercegségiek Maripan révén. A második félidőben Vollandnak is sikerül betalálni, ezzel eldöntve a győzelmet. A hajrában még Jovetic is betalált, ezzel beállítva a 3-0-as sima hazai sikert.

Monaco – Angers 3-0 (1-0)
Gólszerzők: G. Maripan (40.), K. Volland (72.), S. Jovetic (81.) ill.

A kezdeti nagy lendület után kicsit megtorpant a Marseille, most a kiesés ellen nagy erőkkel küzdő Dijon otthonába látogattak. Ám ezúttal sem jött össze a győzelem, így távolodnak a Bajnokok Ligáját érő helyektől.

Dijon – Marseille 0-0 (0-0)
Gólszerzők: –

A Lille a harmadik helyről vágott neki a fordulónak, de azonos pontszámuk volt, mint a második pozícióban szereplő PSG-nek. A találkozót a török támadó góljával megnyerték a vendégek, viszont így is maradtak a harmadik helyen, mert döntetlenjével marad élen a Lyon, míg a PSG győzelmével továbbra is második.

Nimes – Lille 0-1 (0-1)
Gólszerzők:ill. B. Yilmaz (29.)

A 19. forduló további eredményei
Bordeaux – Lorient 2-1
Lens – Strasbourg 0-1
Metz – Nice 1-1
Montpellier – Nantes 1-1
Reims – St. Étienne 3-1

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye