Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: pontot vesztett az éllovas a meglepetéscsapat ellen – videóval

A szerdai kiütéses siker után ezúttal jóval komolyabb kihívás várt az éllovas Besiktas csapatára a szezon egyik meglepetésnek számító Hatayspor otthonában a török bajnokság (Süper Lig) 18. fordulójában vasárnap délutáni mérkőzésén…

A közvetlen üldözőkhöz tartozó Hatayspor gárdája 2-2-es döntetlent harcolt ki a ligaelső Besiktas ellen. Az összecsapás máris egy gólváltással vette kezdetét: Vincent Aboubakar hatodik percben esett vezető góljára a házigazda egyetlen minutummal később gaboni gólfelelőse, Aaron Boupendza reflektált, aki kisvártatva az előnyt is megszerezte csapata javára, nem mellesleg pedig a bajnoki góllövőlista élére ugrott. Mindezt nem hagyhatta annyiban a legutolsó mérkőzésén négy gólt vágó kanadai légiós, Cyle Larin sem, aki nem sokkal a szünet előtt egyenlítette ki az eredményt. A második játékrész során jobbára a BJK állt közelebb a győztes gól megszerzéséhez, ám a hazaiak becsülettel álltak a sarat egészen a lefújásig, így újabb fordulat már nem történt, a meglepetéscsapat újabb értékes pontot gyűjtött be.

A Besiktas zsinórban öt kapott gól nélküli győztes meccs után volt képtelen begyűjteni a három pontot, a második helyen a szombaton féltucatot verő Galatasaray két pontra megközelítette őket, a hétfőn pályára lépő Fenerbahce pedig győzelem esetében utol is érheti az éllovast.

Hatayspor – Besiktas 2-2 (2-2)
Gólszerzők: Boupendza (7., 23.), ill. Aboubakar (6.), Larin (41.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye