Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Két klub is menesztette edzőjét! – Hivatalos

Pár óra eltéréssel két a spanyol élvonalban (La Liga) szereplő alakulat is bejelentette, hogy megvált edzőjétől. Előbb a Huesca, majd ezt követően az Alavés közölte, hogy új szakember után néz.

Először a sereghajtó Huesca csapata jelentette be, hogy megválnak Miguel Ángel Sáncheztől, ismertebb nevén Micheltől. A 45 esztendős tréner munkáját másfél év után köszönték meg. Michel az előző évben sikeresen az élvonalba kormányozta a gárdát, de ott jelenleg az utolsó helyen állnak. Az eddigi 18 forduló alatt mindössze 1 siker és 12 pont áll a klub neve mellett. Arról, hogy ki veszi át a csapat irányítását, még nem adott tájékoztatást a vezetőség.

Ezt követően a 16. pozícióban álló Alavés gárdája tette közzé, hogy megköszönték Pablo Machín munkáját. A baszk alakulat vezetését tavaly augusztusban átvevő szakember a 18 forduló alatt 18 pontot tudott begyűjteni a csapattal, de az utolsó 3 körben mindössze 1 ponttal gazdagodtak, így a vezetőség a váltás mellett döntött. Utódját még nem nevezték meg.

A spanyol bajnokság idei szezonjában a mai nap előtt összesen két edzőváltás történt. Korábban a Celta Vigo és az Athletic Bilbao döntött úgy, hogy új szakembert keres magának.