Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugália: kiesett a bajnoki éllovas a Kupából – videóval

A hétfő esti órákban a Portugál Kupa legjobb nyolc közé zajló párharcában a portugál bajnoki (Primeira Liga) éllovas Sporting CP együttese a Marítimóval találkozott…

Óriási meglepetésre a Marítimo csapata két második félidei találattal 2-0-ra legyőzte a Sporting CP csapatát a Portugál Kupa nyolcaddöntőjében. Az első félidőben a lisszaboni gárda alakított ki több lehetőséget, még kapufáig is eljutottak, a hazai gárda hálóját azonban képtelenek voltak megrezegtetni. A szünet után a Marítimo egyre inkább kijött a szorításból, felbátorodott a támadójátéka, és több kimaradt helyzet után a 68. percben egy gyors akció végén a brazil Rodrigo Pinho találatával megszerezték a vezetést. Újabb tíz perccel később pedig egy szöglet utáni tovább csúsztatott labdát az előre húzódó Leo Andrade pofozott be közvetlen közelről a Sporting kapujába. A kétgólos előny pedig a hátralévő játékidőben már elegendő volt ahhoz, hogy biztosan teljesítsék a továbbjutást, a lisszaboni óriás kiejtése mindenképpen óriási fegyverténynek és meglepetésnek számít.

A Portugál Kupa 2020-2021-es kiírásában ez volt az első nyolcaddöntő, amit lejátszották, a Marítimo ellenfele majd a Rio Ave és az Estoril párharcának győztese lesz a negyeddöntőben.

Az ország többi nagy csapata közül az FC Porto a Nacional csapatával találkozik, míg a Benfica gárdája az Estrela da Amadorával méri össze tudását a legjobb nyolc közé jutásért.

Portugál Kupa, nyolcaddöntő:
Marítimo – Sporting 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Pinho (68.), Leo Andrade (79.), ill.