Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coppa Italia: hosszabbításban jutott tovább a Juventus – videóval

Az Inter és a Napoli után a Juventus is továbbjutott az Olasz Kupa szerdai játéknapján és a Zebráknak sem volt könnyű dolguk.

A torinói csapat, már a 2. percben megszerezte a vezetést Kulusesvki góljával 1-0! A Genoa kapuja ezután is nagy nyomás alatt volt, a 23. percben Morata megszerezte a Juve második gólját is 2-0! Pár perccel később a semmiből szépített a Genoa. A hazai védők figyelmetlenségét Czyborra használta ki és 10 méterről a Juventus kapujába fejelt 2-1! A Juventus a folytatásban sem vett vissza, azonban szabályos gólt, már nem szereztek az első félidőben.

A második játékrészt a Genoa kezdte jobban, még felső lécet is eltalálták, de ezután az első félidőhöz hasonlóan a Juventus akarata érvényesült. Ezért is volt váratlan, hogy a 75. percben Melegoni bombagóljával egyenlített a Genoa 2-2! Andrea Pirlo a 88. percben becserélte Cristiano Ronaldot is, azonban ő sem tudta megmenteni a csapatát a hosszabbítástól.

A győztest gólt nem Ronaldo szerezte, hanem a felnőtt csapatban első meccsét játszó tunéziai Rafia 3-2!

Győzelmével a Juventus bejutott a Coppa Italia negyeddöntőjébe. A Juventus az elmúlt 6 évben 5-ször jutott döntőbe és ezek közül a tavalyit kivéve mindet meg is nyerte, összességében pedig 13-szor nyerték meg a kupát, ami a legtöbb a sorozat történetében.

Juventus – Genoa 3-2 (2-1) hosszabbítás után
Helyszín: Torino, Allianz Stadion Vezette: D. Chiffi
Gólszerzők: Kulusevski (2.), Morata (23.), Rafia (104.) ill. Czyborra (28.), Melegoni (75.)

A mérkőzés összefoglalója