Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: kiütéses vereséggel búcsúzott a Boca Juniors – videóval

A Palmeiras továbbjutása után magyar idő szerint csütörtökre virradóra rendezték meg a másik elődöntő-párharc visszavágóját a Libertadores-kupában a brazil Santos és az argentin Boca Juniors együttesei között…

 

A gól nélküli döntetlennel záruló első összecsapás után a hazai visszavágón a Santos a vártnál jóval simábban, 3-0-ra győzte le a Boca Juniors együttesét, és jutott be a Libertadores-kupa fináléjába. Alaposan bekezdtek a hazaiak, és már az első percben Marinho révén eltalálták a kapufát. Ezt követően is aktívabbnak bizonyultak, és több kimaradt lehetőség után az első negyedóra végén Pituca közelről juttatott a hálóba egy lecsorgó labdát. A folytatásban a Boca is több ígéretes helyzetet alakított ki, de Tévezék próbálkozásait a brazilok rendre sikerrel verték vissza, így 1-0 volt az állás az első 45 perc végeztével.

A folytatásban néhány perc elteltével a venezuelai zsugás, Yeferson Soteldo balról húzott befelé, majd védhetetlen löketet küldött Andrada kapujába a léc alá, tovább növelve a Santos előnyét. Sőt, újabb két perccel később Marinho elfutását követően Lucas Braga pörgette be közelről a harmadik gólt, végképp eldöntve a továbbjutás kérdését. Kisvártatva a veterán Tévez lövése kevéssel kerülte el a kaput, majd Fabra a földön fekvő ellenfelét nemes egyszerűséggel gyomron taposta, amiért az azonnali kiállítás sorsára jutott, így tíz emberrel maradt a Boca az utolsó félórára. Az arany-kékek becsületére legyen mondva, hogy emberhátrányban is próbálkoztak a szépítésért, de a lehetőségeiket a Santos védelme elhárította, amely a hátralévő játékidőben már magabiztosan hozta le az eredményt.

Összességében a második mérkőzésen mutatott teljesítményével és főleg helyzetkihasználásával a Santos teljesen megérdemelten jutott be a döntőbe, de az első találkozón mindkét fél számára voltak vitatott ítéletek, ráadásul a Santos első számú kapusa úgy védte végig a mérkőzést, hogy állítólag már bizonyítottan tudták, hogy koronavírus-fertőzött, ami nem volt éppen sportszerű cselekedet.

Ezzel tehát 2006 óta először újra két brazil csapat vívhatja egymással a finálét, méghozzá két São Paulo környéki egyesület.

Libertadores-kupa, elődöntő, visszavágó:
Santos – Boca Juniors 3-0 (1-0)

Gólszerzők: Pituca (16.), Soteldo (49.), Braga (51.), ill.
Kiállítva: – ill. Fabra (56.)
Továbbjutott: a Santos 3-0-s összesítéssel

 

Libertadores-kupa, az elődöntő eredményei

Boca Juniors – Santos 0-0 és 0-3
River Plate – Palmeiras 0-3 és 2-0

Libertadores-kupa, döntő

Santos – Palmeiras január 30., Estadio de Maracaná, Rio de Janeiro

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!