Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: győzelme ellenére kiesett a tavalyi döntős – videóval

Magyar idő szerint szerdára virradóra rendezték meg a Libertadores-kupa első elődöntő-párharcának visszavágóját, melyen a brazil Palmeiras 3-0-s előnyből fogadhatta az argentin River Plate csapatát…

 

A hősies küzdés ellenére a River Plate képtelen volt ledolgozni háromgólos összetettbeli hátrányát, de szépen összekapta magát Marcelo Gallardo együttese, amely idegenben 2-0-ra legyőzte a Palmeirast. A “milliomosok” az első percektől fogva nagy elánnal vetették bele magukat a küzdelembe, és mindent egy lapra feltéve támadtak, de jó ideig csak kihagyott lehetőségekig jutottak. Az első félóra végéhez közeledve aztán De La Cruz jobb oldali szögletét az előre húzódó paraguayi hátvéd, Robert Rojas bólintott védhetetlenül a brazil csapat hálójába. Közvetlenül a szünet előtt pedig egy jobb oldali bejátszást a kapu torkából Rafael Santos Borré továbbított fejjel a kapuba, ezzel már 2-0-ra vezetett a River, s egyetlen gólra kerültek a túlóra kiharcolásától.

A második játékrészre Palmeiras valamelyest rendezte sorait és némileg sikerült visszavernie a River próbálkozásait, de a tavalyi döntős és tavalyelőtti győztes valósággal vérszemet kapott. Az 52. percben Montiel kapásgólját a videóbíró érvénytelenítette les miatt, majd az utolsó húsz percen belül a River a korábbi gólszerző, Rojas második sárga lapjával tíz emberre fogyatkozott. A hajrában a vendégek tizenegyest harcolhattak volna ki, a VAR azonban ezúttal sem mellettük állt, és nem ítélték meg a jogosnak tűnő büntetőt.

Gallardoék bár óriásit küzdöttek, és majdnem végre tudták hajtani az elképesztő bravúrt, végül búcsúztak a sorozattól, de mindezt abszolút emelt fővel tehették. A Palmeiras pedig 2000 után jutott be újra a Libertadores-kupa fináléjába.

Libertadores-kupa, elődöntő, visszavágó:
Palmeiras – River Plate 0-2 (0-2)

Gólszerzők: – ill. Rojas (29.), Borré (44.)
Kiállítva: – ill. Rojas (73.)
Továbbjutott: a Palmeiras 3-2-es összesítéssel

 

Libertadores-kupa, az elődöntő eredményei és további programja

Boca Juniors – Santos 0-0 és szerda, 23:15
River Plate – Palmeiras 0-3 és 2-0

A sorozat döntőjét január 30-án fogják megrendezni a Maracana Stadionban nézők nélkül.

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!