Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pochettino megnyerte edzői pályafutása első trófeáját

Ahogyan arról beszámoltunk, szerda este a francia Szuperkupa-mérkőzésen a Paris Saint-Germain együttese 2-1-re legyőzte az Olympique Marseille csapatát, ezzel a francia klub élére a közelmúltban kinevezett sztáredző karrierje első nagy trófeáját nyerte meg…

 

Az új év első napjain kinevezett Mauricio Pochettino mindössze a harmadik mérkőzésen irányította a Paris Saint-Germain csapatát a szerdai francia Szuperkupa-mérkőzésen két bajnoki után. Mivel a párizsiak legyőzték a Marseille-t, így elhódították a címet, az argentin tréner pedig 11 nappal a hivatalba lépését követően máris trófeát nyert.

Pochettino 2001 és 2003 között már játékosként már erősítette a PSG csapatát, míg edzőként edzőként az Espanyolnál, a Southamptonnál és a Tottenhamnél dolgozott eddig, a londoni csapatot 2019-ben a Bajnokok Ligája döntőjébe vezette. Ennek ellenére az argentin szakember hiába vezette 293 mérkőzésen is a Spurs csapatát, egyetlen nagy címet sem nyert velük, míg a PSG-nél ehhez mindössze három mérkőzésre volt szüksége.

Teljesen nyilvánvaló, hogy szerencsés volt az időzítés, hogy éppen a Szuperkupa-mérkőzés előtt másfél héttel nevezték ki Pochettinót, mint ahogyan az is egyértelmű, hogy a PSG-vel a francia porondon könnyebb lesz trófeákat nyerni, mint a Tottenhamnél volt Angliában, de mindenképpen kedvező előjel lehet számára, hogy ilyen hamar sikerélményben lehetett része. Talán egy újabb, sikerkorszak kezdődött Párizsban…?