Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megegyezett új edzőjével a PSG – sajtóhír

Ahogyan arról beszámoltunk, egybehangzó sajtóértesülések szerint a Paris Saint-Germain együttese kirúgta vezetőedzőjét, Thomas Tuchelt, akinek utódja minden bizonnyal a Tottenham korábbi menedzsere lesz…

A Paris Saint-Germain vezetősége egyelőre hivatalos csatornáin még semmit nem erősített meg, de sokatmondó, hogy például Kylian Mbappé már elbúcsúzott Thomas Tucheltől, a világsajtó pedig kész tényként veszi, hogy Mauricio Pochettino fogja követni őt a kispadon.

A hétfői napon az átigazolási szakértő, Fabrizio Romano számolt be arról, hogy megszületett az egyezség a felek közt, és az argentin szakember veheti át a francia sztárcsapat irányítását. Pochettino 2001 és 2003 között már játékosként is erősítette a PSG csapatát, míg edzőként edzőként az Espanyolnál, a Southamptonnál és a Tottenhamnél dolgozott eddig, a londoni csapatot 2019-ben a Bajnokok Ligája döntőjébe vezette.

A nemzetközi sajtóbeszámolói szerint az élő szerződéssel kirúgott Tuchel 6 millió euró értékű végkielégítést kaphat klubjától.

A 47 éves német szakember 2018 májusa óta irányította a francia sztárcsapatot, és bár a bajnoki címet minden évben magabiztosan besöpörték, nemzetközi szinten a 2020-as Bajnokok Ligája-döntőnél magasabbra nem értek. A francia sajtó beszámolói szerint a brazil sportigazgató és Tuchel a klub átigazolási politikájában sosem volt közös nevezőn, így teljesen érthető a váltás.