Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING: kirúgta edzőjét a PSG – sajtóhír

Ugyan a hivatalos bejelentésre még várni kell, a nemzetközi sajtó egybehangzó beszámolói szerint a döntés már megszületett, edzőt vált a szerda esti fölényes győzelem ellenére Paris Saint-Germain alakulata…

A német Bild és a francia RMC Sport megbízható értesülései szerint a Paris Saint-Germain csapatának sportigazgatója, Leonardo szerda este menesztette posztjáról Thomas Tuchel vezetőedzőt. A beszámolók szerint német szakembert a Tottenham korábbi argentin menedzsere, Mauricio Pochettino követheti a csapat kispadján.

A 47 éves német szakember 2018 májusa óta irányította a francia sztárcsapatot, és bár a bajnoki címet minden évben magabiztosan besöpörték, nemzetközi szinten a 2020-as Bajnokok Ligája-döntőnél magasabbra nem értek. A francia sajtó beszámolói szerint a brazil sportigazgató és Tuchel a klub átigazolási politikájában sosem volt közös nevezőn, így teljesen érthető a váltás. Tuchel segédje Lőw Zsolt volt, akinek sorsa így ugyancsak bizonytalanná válhat.

Az RMC Sport jeles újságírója, Mohamed Bouhafsi úgy tudja, hogy bár Massimiliano Allegri is komoly jelölt volt a posztra, a vezetőség döntése végül Pochettinóra, a klub korábbi játékosára esett, aki 2001 és 2003 között futballozott a PSG-ben. Az argentin szakember edzőként az Espanyolnál, a Southamptonnál és a Tottenhamnél dolgozott eddig, a londoni csapatot 2019-ben a Bajnokok Ligája döntőjébe vezette.