Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: négyet vágott a sérültjeit nélkülöző PSG – videóval

A Marseille nem bírt idegenben az Angers-val, míg a Lyon háromgólos győzelmet aratott a Nantes ellen.

Remekül kezdett az Angers a Marseille ellen, Pereira góljával már a 4. percben vezettek a hazaiak. Ezután sokat birtokolta a labdát a Marseille, de nem jelentettek igazi veszélyt Bernardoni kapujára, sőt továbbra is az Angers vezetett gyors ellentámadásokat, a 23. percben Diony duplázta meg a hazaiak előnyét. A második félidőben még inkább nyomott a Marseille, de a helyzetek nem záporoztak. A 71. percben Payet büntetőt hibázott. A 75. percben összejött a szépítés a vendégeknek Rongier talált be, de későn jött a becsületgól, így otthon tartotta a három pontot az Angers.

Angers – Marseille 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Pereira (4.), Diony (23.), ill. Rongier (75.)

A Lyon már a 4. percben vezetett a Nantes ellen, Ekambi volt eredményes. A hazaiak ezután is sokat birtokolták a labdát, és lehetőségeket is kidolgoztak. A 37. percben Kadewere, majd a 44.-ben Paqueta is betalált. A második játékrészben próbált szépíteni a Nantes, de hiába alakultak ki helyzetek mindkét kapu előtt, újabb gól már nem született, így háromgólos sikert aratott a Lyon.

Lyon – Nantes 3-0 (3-0)
Gólszerzők: Ekambi (4.), Kadewere (37.), Paqueta (44.), ill. 

A Monaco gyors góllal indított, Diop talált be a 7. percben. Ezután a Saint-Étienne irányította a találkozót, a vendégek Debuchy góljával egyenlítettek a 21. percben, majd a 29.-ben Bouanga tizenegyesével fordítottak a vendégek. A 35. percben emberhátrányba kerültek a hercegségbeliek, Matazo-t állították ki. A második félidőt is pazarul kezdte a Monaco, Volland egyenlített a 48. percben. A Saint-Étienne próbálta kihasználni az emberelőnyt, de hiába birtokolták rengeteget a labdát és alakítottak ki sok lehetőséget a vendégek, a Monaco emberhátrányban is otthon tudott tartani egy pontot.

AS Monaco – Saint-Étienne 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Diop (7.), Volland (48.), ill. Debuchy (21.), Bouanga (29. – tizenegyesből)
Kiállítva: Matazo (35.), ill. 

A 23. percig kiegyenlített játék folyt a pályán, ám ekkor Weah góljával előnybe került a Lille. A második játékrészre a Montpellier került fölénybe, és az 57. percben Laborde találatával egyenlítettek is a hazaiak. A 67. percben ismét a Lille szerzett vezetést, Ikoné volt eredményes tizenegyesből. Nem sokáig örülhettek a vendégek, három perccel később Delort egyenlített. Hiába adódott több lehetőség a Montpellier előtt, a 86. percben Yilmaz góljával megszerezte a három pontot a Lille.

Montpellier – Lille 2-3 (0-1)
Gólszerzők: Laborde (57.), Delort (70.), ill. Weah (23.), Ikoné (67. – tizenegyesből), Yilmaz (86.)

A tíz sérültjét is nélkülöző PSG a mérkőzés elejétől kezdve fölényben játszott, a 18. percben a 18 éves Pembele góljával vezetést szereztek a párizsiak. Ezután sokáig nem született újabb gól, hiába voltak helyzeteik a csapatoknak. A hajrában aztán kinyílt a párizsi gólcsap, a 80. percben Mbappé, a 89.-ben Gueye, majd a 91.-ben Kean is betalált, így végül magabiztosan nyert a PSG a Strasbourg ellen.

PSG – Strasbourg 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Pembele (18.), Mbappé (80.), Gueye (89.), Kean (91.) ill. 

A forduló további mérkőzései:

Bordeaux – Reims 1-3
Lens – Brest 2-1
Nice – Lorient 2-2
Nimes – Dijon 1-3
Rennes – Metz 1-0

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista élmezőnye: