Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: elhappolta a tartalékok csapatkapitányát a Leipzig

A legfrissebb sajtóértesülések szerint hamarosan véget ér az angol (és korábban amerikai) utánpótlás válogatott támadó, Folarin Balogun Arsenal pályafutása. A 19 éves csatár állítólag már megegyezett a RB Leipzig együttesével.

Folarin Balogun az Egyesült Államokban, New Yorkban született, de már 2011. óta pallérozódik az Arsenalban. Érdekesség, hogy az „Ágyúsok” még csak kölcsönbe sem adták soha az U20-as válogatott csatárt. Balogun 2019-ben került fel a Premier League2-ben érdekelt U23-as csapatba. Sőt, ebben az idényben csak ott, de a Ligakupában (Carabao Cup), hanem az Európa-ligában is szerepet kapott a nagyok között. Utóbbi sorozatban négy alkalommal is becserélte Mikel Arteta, és így szerzett két gólt.

Balogun szerződése az idény végén lejár az Arsenalnál, és nem véletlenül nem érkeztek hírek esetleges hosszabbításról. A Football Insider beszámolója szerint a játékos már meg is egyezett jövendőbeli klubjával, amely nem lesz más, mint a magyar légiósokat is foglalkoztató RB Leipzig.