Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntött Rooney sorsáról a Derby County – HIVATALOS

Ahogyan arról beszámoltunk, az angol másodosztályban (Championship) igencsak gyengén szereplő Derby County csapata múlt novemberben megbízott menedzserének nevezte ki a klub rutinos játékosát, pénteken pedig döntöttek a további szerepvállalásáról…

A Derby County vezetősége a pénteki napon erősítette meg, hogy immár főállásban Wayne Rooney-t nevezte ki a csapat menedzserének, akivel két és fél évre szóló megállapodást kötöttek.

A fénykorában hosszú éveken át a Manchester United csapatát szolgáló 35 éves labdarúgó tavaly januárban tért haza mostani együtteséhez. Rooney az elmúlt szezon második felében ötször volt eredményes, az aktuális kiírásban pedig egy találatot jegyzett, melyet egy gyönyörű szabadrúgás formájában szerzett. Kinevezése óta a partvonal mellől irányítja az együttest, megbízott edzőként kilenc mérkőzésből hármat nyert meg vele a csapat négy döntetlen és két vereség mellett.

Amikor visszatértem az Egyesült Királyságba, megdöbbentett a Derbynél lévő lehetőség. A stadion, az edzőközpont, a stáb minősége és a fiatal játékosok tudása is nagy hatással volt rám. Bár voltak más megkereséseim is, egyből tudtam, itt a helyem

– tette hozzá kinevezése kapcsán a Manchester United és az angol válogatott gólrekordere.

Ugyan az elődje, Phillip Cocu menesztése idején a csapat sereghajtó volt a Championshipben, jelentősen azóta sem tudtak előrébb lépni, hiszen a 24 csapatos mezőny 22. helyén még mindig csak a kieső zónában tanyáznak.