Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: Koeman már szervezi a holland erősítéseket

A Mundo Deportivo teljességgel megbízható, ám meg nem nevezett forrásra hivatkozva írta meg ma, hogy az FC Barcelona vezetőedzője a háttérben már jó ideje egyezkedik. Állítólag Ronald Koeman meggyőzte két honfitársát, Gerginio Wijnaldumot és Memphis Depayt a nyári tennivalóikról.

A Barca már több holland vezetőedzőt is elfogyasztott a 121 éves történelme során. Rinus Michels, Johan Cruyff, Louis van Gaal és Frank Rijkaard rengeteg trófeát gyűjtöttek a vitrinbe. Ronald Koeman nyári érkezése azonban rengeteg kétséget szült a jövőt illetően.

A Mundo Deportivo szerint mégsem kell annyira tartani Koeman ténykedésétől. Állítólag a korábbi holland edzőkhöz hasonlóan, ő is több németalföldi légiós szeretne a Barcelona keretébe csábítani. Így pedig aligha légből kapottak a pletykák, amelyek Wijnaldum (Liverpool) és Depay (Olympique Lyon) nyári érkezéséről szólnak.

A két nevezett játékos szerződése a nyáron lejár mostani munkaadójával, így ők lényegében ingyen lehetnének megszerezhetőek. Ez pedig nagy segítség lenne, az anyagilag nem túl könnyű helyzetben lévő katalánokon.