Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

AS Roma: “két gólt adtunk ajándékba”

Ahogyan arról beszámoltunk, az olasz bajnokság (Serie A) 18. fordulójának péntek esti rangadóján a Lazio a vártnál jóval simábban, 3-0-ra legyőzte a városi rivális AS Roma együttesét…

Érthető módon az AS Roma portugál vezetőedzője, Paulo Fonseca egy cseppet sem volt elégedett a mérkőzés utáni értékelése alkalmával:

“Úgy gondolom, a megfelelő hozzáállással kezdtük a mérkőzést, de ha odaajándékozunk két gólt egy olyan csapatnak, mint a Lazio, nem könnyű felállni a padlóról. Különösen fájó a vereség, mert két teljesen elkerülhető találatot kaptunk, mindkét szituációt meg kellett volna oldanunk. Az ellenfél nagyon jól védekezett, járattuk elöl a labdát, de nem találtunk rést, mert minden területet lezártak. Ezért dicséret illeti őket.”

A vereség azt jelentette, hogy a Roma a harmadik helyen már csak három ponttal előzi meg a sorozatbeli harmadik győzelmével a hetedik helyre felkapaszkodó Laziót. Ráadásul a mögöttük elhelyezkedő Juve-Atalanta-Napoli hármas valamennyi tagja kettővel kevesebb mérkőzést játszott náluk.

Egyúttal a “farkasok” vesszőfutása tovább folytatódott a közvetlen élcsapatok elleni mérkőzéseken, hiszen az idei szezon rangadói közül egyet sem tudtak megnyerni, ellenben hat meccsen 18 (!) gólt kaptak. A mostani hármast megelőzően korábban 4-0-ra kaptak ki a Napolitól, 4-1-re az Atalantától, valamint például 2-2-re végeztek a Juventusszal, és 3-3-ra az AC Milan ellen.