A Real Madrid fizetéscsökkentéssel tartaná meg ikonját – sajtóhír

Az aktuális spanyol sajtóértesülések szerint ugyan mindkét fél nyitott a kölcsönös együttműködésre, mindketten teljesen más feltételek mellett képzelik el mindezt, így jelen állás szerint továbbra sincs megállapodás a Real Madrid lejáró szerződésű csapatkapitánya jövőjét illetően…

A spanyol ABC beszámolói értelmében a Real Madrid együttesénél bizonytalan sorsú Sergio Ramos évad végén lejáró szerződését egy évvel hosszabbítaná meg a vezetőség, miközben a rutinos hátvéd ugyanazon gázsi mellett további két évvel újítaná meg megállapodását.

Mint ismeretes, a feleknek már jó ideje nem sikerült közös nevezőre jutniuk a 34 éves klublegenda 2021 nyarán lejáró szerződésének megújításával kapcsolatban, mivel a “blancóknál” bevett szokás, hogy azoknak a játékosoknak, akik betöltötték 32. életévüket, már csak egy év pluszt ajánlanak, Ramos azonban több évvel újítaná meg szerződését. Azonban a spanyol média már kész tényként kezeli a távozását, és a kérdés már inkább csak az lehet, hogy melyik csapatban folytatja karrierjét.

Emlékezhetünk rá, hogy néhány évvel ezelőtt a portugál Pepe madridi karrierje a fenti íratlan szabály következtében fejeződött be, hiszen a védő ragaszkodott volna a kétéves szerződéshosszabbításhoz, amit azonban a klub nem adott meg, így végül távozott a Besiktashoz, majd visszatért korábbi klubjához, az FC Portóhoz.

Ramos 2005-ös bemutatkozása óta másfél évtizede alatt legenda státuszba emelkedett a kultikus klubnál, miután már több mint 650 tétmérkőzést játszott a fővárosi klub szerelésében, a közelmúltban pedig 100. gólját is megszerezte a patinás egylet mezében. A 34 esztendős hátvédért távozása esetén hatalmas lehet az érdeklődés, hiszen európai topcsapatok mellett MLS-klubok is szívesen látnák őt, amennyiben valóban a váltás mellett határozná el magát.

Az biztosnak tűnik, hogy a további együttműködés érdekében valamelyik félnek lejjebb kell adnia az igényeit…