Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa Sudamericana: létrejött az argentin házi döntő – videóval

Amíg a Libertadores-kupában két brazil csapat jutott be a fináléba, addig a dél-amerikai kontinens második számú nemzetközi kupájában, a Copa Sudamericanában vasárnapra virradóra kiderült, hogy argentin csapatok vívhatják majd a döntőt egymással…

 

A Defensa y Justicia úgy jutott tovább a Coquimbo Unido ellen, hogy a párharc két mérkőzését kedden és szombaton rendezték meg, és a kettő közt csütörtökön még egy Copa Diego Armando Maradona-meccset is játszottak. Az első mérkőzés gól nélkül döntetlenre végződött, és a koronavírus-fertőzések miatt a chilei csapat nem hazai pályán, hanem Paraguayban fogadta az Hernán Crespo által trenírozott együttest. A második mérkőzésen bár a vendégek az elején picit ráijesztettek a Defensára a vezetést megszerzésével, később momentumaik sem voltak. Az argentin gárda két perc alatt egyenlített, majd az Independientétől kölcsönzött Braian Romero még az első félidőben klasszikus mesterhármast ért el, mellyel eldöntötték a továbbjutás kérdését, és végül 4-2-re diadalmaskodtak.

A Defensa harmadik helyen végzett a Libertadores-kupa csoportjában, így került a 32 között a második számú sorozatba, ahol menetelése során igazi “brazil ölőnek” bizonyult, hiszen az előző két körben a Vasco da Gamát és a Bahíát ejtette ki. A sárga-zöldek 2014 óta tagjai az argentin élvonalnak, a 2019-es második helyük, mellyel elindulhattak a nemzetközi porondon, messze a legjobb eredményüknek számít, most pedig fennállásuk első nemzetközi kupadöntőjére készülhetnek.

Copa Sudamericana, elődöntő, visszavágó:
Defensa y Justicia (argentin) – Coquimbo Unido (chilei) 4-2 (4-1)
Gólszerzők: Pizzini (11.), B. Romero (20., 23., 44.), ill. Farfan (9.), Palacios (62.)
Továbbjutott: a Defensa y Justicia 4-2-es összesítéssel

 

A másik ágon két brazil csapat találkozott egymással, és a Lanús a vártnál jóval simábban, kettős győzelemmel jutott tovább a Mauricio Pellegrino által irányított Vélez Sarsfield elleni párharcból. Az első mérkőzést a múlt héten idegenben a 40 éves José Sand góljával nyerte meg a Lanús 1-0-ra, miközben a Fortín Tarragona révén büntetőt hibázott. A 29 esztendős támadó a visszavágón is negatív főszereplő lett, hiszen az első félidő hajrájában a kiállítás sorsára jutott. Nem sokkal ezután jutottak előnyhöz a bordómezesek a Copa Sudamericanában hatodik gólját szerző Tomas Belmonte jóvoltából, majd a második félidőben két újabb találattal végképp lesimázták a párharcot, így összesítésben 4-0 lett az eredmény.

A Lanús a sorozat tavaly február első fordulójától végig menetelt a Kupában, menet közben két Libertadores-kupából érkező ellenfelet is sikerült kiejteniük a brazil listavezető Sao Paulo és a patinás bolíviai Bolívar személyében, majd az Independientét búcsúztatták egy másik argentin csapat elleni párharc keretein belül. Nemzetközi szinten rutinosabbnak számítanak, mint a döntőbeli ellenfél, hiszen 2013-ban megnyerték a Sudamericanát, 2017-ben pedig döntőt játszottak a Libertadores-kupában.

Copa Sudamericana, elődöntő, visszavágó:
Lanús (argentin) – Vélez Sarsfield (argentin) 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Belmonte (45+3.), Orsini (60.), Bernabei (88.), ill.
Kiállítva:ill. Tarragona (44.)
Továbbjutott: a Lanús 4-0-s összesítéssel

A Copa Sudamericana 2020-as kiírásának döntőjét január 23-án, jövő szombaton rendezik a córdobai Estádio Mario Alberto Kempesben.

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!