Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: emberelőnyben győzött a Besiktas a Galatasaray ellen – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) 19. fordulójának vasárnapi játéknapján az ország három tradicionális nagy csapata közül kettő feszült egymásnak, amikor az éllovas Besiktas a mögötte két ponttal lemaradva álló negyedik Galatasaray gárdáját fogadta…

A Besiktas gárdája hatalmas küzdelemben múlta felül 2-0 arányban a Galatasaray csapatát a hamisítatlan török derbin. Az ország legnevesebb játékvezetője, Cüneyt Cakir által dirigált összecsapás első félidejében jobbára egyenlő erők küzdelme dúlt a mezőnyben, de a nagyobb lehetőségek rendszerint a házigazda előtt adódtak. Nem könnyítette meg a Galata boldogulását az sem, hogy Ozbayrakli személyében még a szünet előtt elvesztették jobbhátvédjüket sérülésből kifolyólag. Nem sokkal a félidő vége előtt a “fekete sasok” megszerezhették volna az előnyt, ám a kanadai gólfelelős Larin a kapu fölé bombázott. A második félidő elején a Premier League-be csábított korábbi újpesti támadó, Mbaye Diagne jutott a kiállítás sorsára, miután fej magasságban ellenfele fejével együtt piszkálta el a labdát. Emberelőnyben a BJK egyre inkább dominálni tudott, és bő tíz perccel a találkozó vége előtt Yilmaz bal oldali bejátszása a büntetőterületen belül megtalálta Josef de Souzát, a brazil légiós pedig kiválóan helyezett Kocuk kapujába. A Galata becsületére legyen mondva, hogy tíz emberrel is próbálkozott az egyenlítésért, de a hosszabbításban végül a csereként beállt francia Georges-Kevin N’Koudou gólja alakította ki a 2-0-s végeredményt a házigazda javára.

A listavezető Besiktas így immár öt ponttal szakította le a negyedik Galatasarayt, és három ponttal előzi meg a második helyezettet. Törökország harmadik óriásklubja, a minap világbajnok klasszis leigazolására és magyar válogatott hátvéd szerződtetésére készülő Fenerbahce hétfő este a kiesőjelölt Ankaragücü együttesét látja vendégül.

Besiktas – Galatasaray 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Josef (79.), N’Koudou (90+2.) ill.
Kiállítva:ill. Diagne (58.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye