Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: ezt írták Messiről a jegyzőkönyvbe

Pályafutása első piros lapját érdemelte ki klubmérkőzésen Lionel Messit. Az argentin zseni tegnap este, az Athletic Bilbao elleni szuperkupa-döntőn hozta magát méltatlan helyzetbe, egy ütéssel.

Nem elég, hogy az FC Barcelona elvesztette a Bilbao elleni finálét a hosszabbításban, de még Lionel Messi is jó ideig hiányozhat majd a kezdőcsapatból. A 33 éves sztárt ugyanis az ellenfél egyik játékosának, Asier Villalibrenek a megütéséért állította ki a játékvezető. A baszk csatár szekírozását nem tudta elviselni Messi, aki tettéért további egy, de akár tizenkét mérkőzést is kihagyhat a bajnokságban.

Sok függhet attól, hogy a fegyelmi bizottság miként ítéli meg Messi szándékát a fizikai erőszak tekintetében. Kérdéses még, hogy az illetékesek mekkora mértékben szeretnének belenyúlni úgy a LaLiga erőviszonyaiba, hogy egy attól független meccs kimenete miatt gyengítsék az egyik bajnokesélyest. A Messit piros lappal zuhanyozni küldő Jesús Gil Manzano ezt a szöveget írta a jegyzőkönyvbe:

„A 120. percben Lionel Andrés Messi Cuccitini (10) játékost a következő okból küldtem ki: aránytalan erővel ütötte meg karjával az ellenfelet.”