Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol Szuperkupa: Messi szó szerint leütötte Villalibrét, több meccses eltiltást kaphat – VIDEÓ

A Spanyol Szuperkupa döntőjében az Athletic Bilbao hosszabbítás után legyőzte a Barcelonát, és a magasba emelhette a trófeát. A katalánokban a végére sok feszültség összegyűlhetett, legalábbis ezt engedi láttatni Lionel Messi brutális szabálytalansága az utolsó percekben. 

Inaki Williams rögtön a hosszabbítás elején bombagólt lőtt a Barcelonának, amivel mint a végén kiderült, meg is nyerték a mérkőzést és a Szuperkupát. A 120. percben még a Barca támadott, ám a pálya közepénél, amikor Lionel Messi meg akart indulni a támadással, egyszer csak leütötte a Bilbao játékosát, Asier Villalibrét. Miután elhalt a támadás, a játékvezető, Gil Manzano kiment megnézni az esetről a videót, majd mikor visszajött, azonnal piros lapot mutatott fel (először Jordi Alba felé, de az argentinnak egyértelmű volt, hogy neki szánták.)

Arról még nincs hír, hogy hány meccsre tiltják el Messit, de minimum kettőre biztosan, de mivel erőszakosan lépett fel egy másik játékossal szemben, akár négy meccset is kihagyhat. Ami viszont biztos, hogy a Szuperkupa mérkőzéseken kapott piros lap utáni eltiltásokat átviszik a hazai bajnokságra, ahogy az történt Fede Valverde esetében is egy évvel ezelőtt.

Érdekesség, hogy ez volt Messi első piros lapja a Barcelonában 753 mérkőzésen, és eddig csak az az argentin válogatottban állították ki, többek között a bemutatkozó mérkőzésén, amikor épp Vanczák Vilmost ütötte meg a könyökével.