Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A FIFA eltiltotta az Atlético játékosát – HIVATALOS

Ugyan legutóbb arról számoltunk be, hogy a nemzetközi szövetség (FIFA) felfüggesztette az Atlético Madrid jobbhátvédjére az angol szövetség (FA) által kiszabott eltiltást, most mégis módosították álláspontjukat…

A FIFA hétfői tájékoztatása értelmében érvényben hagyta a spanyol bajnokságot (La Liga) vezető Atlético Madrid angol légósára, Kieran Trippier kiszabott 10 hetes eltiltást, aki 2019-ben, még a Tottenham labdarúgójaként megsértette a játékosokra vonatkozó fogadási szabályokat, miután átigazolása előtt belsős infókat adott ki ismerőseinek, akik így az ő transzferéből nyerészkedni tudtak.

A felfüggesztés értelmében a 30 éves játékos 13 mérkőzést lesz kénytelen kihagyni, megannyi nívós spanyol bajnoki rangadó mellett a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő párharc első, hazai találkozóján sem léphet még pályára. Jelen állás szerint éppen a Real Madrid elleni, március 7-i városi rangadón állhat majd újra Diego Simeone rendelkezésére.

Trippier a tavaly nyári leigazolása óta nagyjából másfél szezon alatt minden sorozatot figyelembe véve 52 találkozón viselhette a “Matracosok” szerelését.

A spanyol lapok szerint az Atlético nem nyugszik bele a döntésbe, és a sportdöntőbíróság segítségét kérik az ügyben, mivel jogszerűtlennek tartják az ítéletet.