Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kölcsönadta magyar tehetségét a Salzburg – HIVATALOS

Az osztrák bajnokságban (Bundesliga) Red Bull Salzburg gárdája az idény hátralévő részére kölcsönadta közelmúltban szerződést hosszabbító fiatal magyar játékosát a több lehetőség reményében…

A Red Bull Salzburg csapata a hétfő esti órákban erősítette meg, hogy az aktuális idény hátralévő részére az ugyancsak az osztrák élvonalban szereplő Rheindorf Altach együtteséhez irányította kölcsönben a másodosztályú fiókcsapatban, a Lieferingben pallérozódó Bukta Csabát.

A 19 éves magyar támadó két évvel ezelőtt került az osztrák klubhoz Debrecenből, két U18-as bajnoki cím után 2019 után már a Liefering alapemberének számított, ahol minden sorozatot figyelembe véve 25 tétmérkőzésen 9 gólt szerzett és 10 gólt adott.

Bukta múlt nyáron súlyos vállsérülést szenvedett, október 30-án térhetett csak vissza a pályára, és szezonbeli második bajnoki mérkőzésén rögtön megszerezte a visszatérését követő első találatát. A Salzburg csapatához 2022-ig köti szerződés, és tulajdonképpen a kölcsönadása előrelépésnek számít, hiszen így a második vonal helyett a Bundesligában játszhat, a bennmaradásért küzdő csapat színeiben, és talán még erősebb körülmények között is játéklehetőséget követelhet magának.