Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Nyert és a tabella élére ugrott a Leicester City! – videóval

Több elmaradt mérkőzést bepótolnak hét közben a Premier Leaguben. Az egyik ilyen a Leicester City és a Chelsea ütközete volt, ahol a hírek szerint már Frank Lampard állása volt a tét. A találkozón ennek ellenére a Chelsea nagyon halovány játékot mutatott be, amit a Leicester meg is büntetett.

Nagyon jól kezdett a Leicester City, hiszen az első helyzetükből megszerezték a vezetést Ndidi kapáslövésének köszönhetően, 1-0! A 15. percben majdnem megduplázta előnyét Brendan Rodgers gárdája, de Maddison lövésénél a felsőléc a vendégekkel volt. A félidő felétől némileg aktívabbá vált a Chelsea, de Hudson-Odoi nagy helyzetén kívül nem tudtak komoly veszélyt jelenteni Schmeichel kapujára. A szünet előtt még meg tudta duplázni előnyét a Leicester. A vendégek védelme nagyon elváltotta magát, Maddison így teljesen üresen maradt és nem hibázta el a ziccert, 2-0! 

A második játékrész első felét is a Leicester uralta. Előbb Justin fejese kerülte el kevéssel Mendy kapuját, majd Tielemans ziccerénél kellett nagy bravúrt bemutatnia a szenegáli hálóőrnek. A Chelsea egyáltalán nem tudta megzavarni a “Rókák” védelmét, hiába próbált meg a cserékkel frissíteni a támadósoron Frank Lampard. A 86. percben majdnem összejött a szépítés a vendégeknek, ám Werner centikkel a védők előtt tartózkodott, így érvénytelenítették a találatát. Összességében a Leicester teljesen megérdemelt sikert aratott, amivel élre álltak a bajnokságban, Brendan Rodgers pedig edzői pályafutása során először tudta felülmúlni a Chelseat. A “Kékeknél” viszont nagy a gond, a kérdés az, hogy Frank Lampard meddig maradhat még a csapat kispadján, amely lassan a top10-ből is kicsúszik.

Leicester City – Chelsea 2-0 (2-0)
Helyszín:
King Power Stadium Vezette: Craig Pawson
Gólszerzők:
Ndidi (6.), Maddison (41.) ill. –
Sárga lapok:
Fofana (85.) ill. Havertz (29.), Kovacic (51.), Ziyech (90.)
Kiállítás: – ill. –

Leicester City: Schmeichel –  Justin, Evans, Fofana, Castagne – Tielemans, Ndidi, Albrighton (Pereira 77.), Maddison (Perez 76.), Barnes – Vardy (Iheanacho 88.) Vezetőedző: Brendan Rodgers

Chelsea: Mendy – James, Rüdiger, Silva, Chilwell – Mount, Kovacic, Havertz (Werner 68.) – Hudson-Odoi (Ziyech 67.), Abraham, Pulisic Vezetőedző: Frank Lampard

A mérkőzés összefoglalója:

A hétközi mérkőzések eredményei és további programja:

Kedd:
West Ham 2-1 West Brom

Szerda:
Leeds United – Southampton – ELHALASZTVA
19:00 Manchester City – Aston Villa (Tv: Spíler 1)
21:15 Fulham – Manchester United (Tv: Spíler 1)

Csütörtök:
21:00 Liverpool – Burnley (Tv: Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: