Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: Lampard nagyon elkeseredett

Szezonbeli hatodik vereségét szenvedte el a Chelsea együttese. A londoni klub pár héttel ezelőtt még akár a bajnoki címre is esélyesnek tűnt, ám mostanra visszasüllyedt a középmezőnybe. Frank Lampard pedig látványosan nem tud mit kezdeni a liga egyik legerősebb keretével.

A korábbi transzfereltiltás után idén nyáron szépen kiköltekezte magát a Chelsea. Azonban a „másodéves” Frank Lampard számításai csak részben váltak be, mind az új játékosokat, mind a taktikát tekintve. A „Kékek” korábbi legendás középpályásáról már többször az a hír járta, hogy inog alatta a kispad. Most pedig minden korábbinál nagyobb veszélyben az állása: a Chelsea már csak hetedik a Premier League táblázatán. Hátrányuk tegnap este kilencpontosra nőtt az éllovassá váló Leicester City mögött. A „Rókáktól” elszenvedett vereség után Lampard teljesen megtörten nyilatkozott a BBC Sports-nak:

„A Leicester egy jó formában lévő csapat, mi pedig nem vagyunk azok, és ez egyértelműen aggasztó. Decemberben jó helyzetben voltunk, két ponttal az első mögött. Talán akkor volt némi önelégültség a részünkről. Ebből a helyzetből csak egy kiút van: a kemény munka. Az a fontos, hogy a játékosok felépüljenek: fel kell tartani a fejüket, de mindezt nyitott szemmel, tovább kell lépni ezen a meccsen, és meg kell érteniük, hogy a Leicesternek más energiája volt, mint nekünk. Olyan csapatnak kell lennünk, mint az övék.”

– füstölgött a zakó után, a Chelsea menedzsere.