Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elképesztő hiba: hatot cserélt az AS Roma!

Ahogyan arról beszámoltunk, az AS Roma kedd este jókora meglepetésre hosszabbításban 4-2-es vereséget szenvedett a Spezia ellen hazai környezetben a Coppa Italia nyolcaddöntőjében, de mint később kiderült, ha tovább is jutottak volna a pályán, elvesztették volna a zöld asztal mellett a mérkőzést…

 

Szerda reggel az olasz sportsajtó az AS Roma blamájával volt tele, ugyanis felhívták rá a figyelmet, hogy Paulo Fonseca a mérkőzésen összesen hat cserét hajtott végre, melyre ilyen formában nem lett volna lehetősége. A “farkasok” tehát minden bizonnyal akkor is elbukták volna a továbbjutást a zöld asztal mellett, ha a pályán ki is harcolták volna azt a Spezia ellen.

A portugál mester a 69. percben Veretout-t és Karsdorpot, a 85. percben pedig Pérezt küldte pályára, ezt követően a legközelebb a hosszabbításra Dzekót cserélte be, majd csapata két kiállítása után a 95. percben két újabb cserélt hajtott végre, amikor Fuzato személyében egy kapus mellett Ibanezt is csatasorba állította. A szabályok szerint akkor lett volna jogosultságok a hatodik, plusz cserelehetőségre, ha a rendes játékidőben mind az öt cserét kihasználták volna.

Az olasz sajtó szerint a találkozó végeredményét végül 3-0-val fogják jegyzőkönyvezni a liguriai kiscsapat javára, amely hat évvel ezelőtt ugyancsak a Stadio Olimpicóban ejtette ki az AS Romát ugyanúgy a Coppa Italia nyolcaddöntőjében, akkor még másodosztályú klubként büntetőkkel diadalmaskodva.

Az igazán döbbenetes az, hogy a Romának nem ez az első zöldasztal mellett elveszített meccse az idényben: az első bajnoki fordulóban Diawara hibás nevezése miatt bukták el 3-0-ra az eredetileg 0-0-ra végződő, Verona elleni bajnokit. Nyilván az új szabályokhoz egy-egy meccs hevében nem mindig tudnak alkalmazkodni az edzők, de érthetetlen, hogy a játékvezetők sem vették észre a hibát. Teljes joggal merülhet fel a kérdés mindenkiben, hogy a játékvezetők vajon mivel foglalkoztak a mérkőzés alatt, hanem annak szabályszerű vezetésével?!