Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING: a FIFA hivatalos állásfoglalása a Szuperligáról

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség dörgedelmes hivatalos közleményt adott ki, melyhez nemcsak a FIFA elnök Gianni Infantino, hanem az összes kontinentális szövetség vezetője is a nevét adta.

Korábban is lehetett már arról hallani, hogy a FIFA nem kívánja támogatni az európai elitklubok azon szervezkedését, mellyel egy prémium kategóriás bajnokság létrehozását szeretnék végrehajtani. A Szuperliga ötletének hivatalos elutasítása a FIFA és alszervezetei részéről ezzel lezártnak tekinti a témát, és aki ellenszegül, az kizárásra kerül mindenhonnan:

„Tekintettel a közelmúlt médiatalálgatásaira az egyes klubokat illetően, a FIFA és a konföderáció (AFC, CAF, CONCACAF, CNMEBOL, OFC és UEFA) újra megismétli és határozottan hangsúlyozni kívánja, hogy egy ilyen versenysorozatot sem a FIFA, sem pedig a saját szövetségük nem ismerne el. Következésképpen bármely klub vagy játékos egy ilyen részvétele egy ilyen szériában nem engedélyezett.

A sportérdemek, a szolidaritás, a feljutás, a kiesés és a szubszidiaritás egyetemes alapelvei, amelyek a futballpiramis alapjai, amelyek garantálják a futball globális sikerét, és mint ilyenek, a FIFA és a tagszövetségek alapszabályaiban szerepelnek. Ezeknek az elveknek köszönhetően a futballnak hosszú és sikeres története van. A globális és kontinentális versenyeken való részvételt mindig a pályán kell elnyerni.”

Gianni Infantino – a FIFA elnöke
Shaikh Salman bin Ebrahim Al Khalifa – az AFC elnöke (Ázsia)
Constant Omari – a CAF megbízott elnöke (Afrika)
Vittorio Montagliani – a CONCACAF elnöke (Észak-, és Közép-Amerika)
Alejandro Domínguez – a CONMEBOL elnöke (Dél-Amerika)
Lambert Maltock – az OFC elnöke (Óceánia)
Aleksander Ceferin – az UEFA elnöke (Európa)